Sokan nem is gondolják, milyen apróságok vezetnek a lehengerlő sikerhez.

Az ördög a részletekben rejlik, mint rég tudjuk, de arra talán még sosem gondoltál, hogy egyenesen a gardróbodba költözött be. Pedig a jólöltözöttség alap, ha sikert akarsz elérni, és a most következő trükkök garantáltan közelebb visznek a célodhoz.

Barátkozz a basicekkel, nem bánod meg!

Pont annyira látszol menőnek, mint a rajtad lévő legszarabb ruhadarab. Nem érdemes elhanyagolni az alapokat, mert nincs az a Rolex, ami jól mutat egy megsárgult, lyukas pólóval. Invesztálj minőségi basic ruhatárba, és egy lépéssel máris közelebb leszel a célodhoz!

Az online vásárlás megkönnyíti az életet

Nincs sorbanállás, a kedvenc márkáid egy kattintásnyira, és még nadrágot sem kell hozzá húzni. Az online vásárlásnál kevés kényelmesebb dolog létezik a világon, így ha egyszer rákapsz, nem fogsz leállni. Persze néha érdemes felfedezőútra indulni, hogy új márkákkal ismerkedhess, de a ruhavásárlás 90%-a otthonról megoldható.

Felesleges a tervezgetés

Nem kötelező előző este kikészíteni a másnapi ruhát, mint a kisiskolások. Bőven elég, ha ébredés után átfutod a naptáradat és az időjárás-előrejelzést, aztán előveszed a terveknek és a napi hőmérsékletnek megfelelő szettet. Persze nem árt, ha van néhány jackpot kombó a fejedben, de a spontán megoldások legalább olyan hatékonyak lehetnek.

Olvasd el a kezelési útmutatót!

Mert nem szégyen. Sőt. Számos kellemetlenségtől megkímélheted magad, ha a gyapjúpulcsit nem dobod be egy 90 fokos programra, hogy kulcstartó méretűre zsugorodjon, és az is sokat ad a stílusfaktorhoz, ha az inget megfelelő hőfokon vasaljuk, és úgy lesz gyűrődésmentes, hogy közben egyetlen égett folt sem keletkezik rajta.

Így jó a nadrág hossza

Van, aki a bokavillantós feltűrt gatyára esküszik, van, akit kiráz a hideg ettől a stílustól. Valójában elég észben tartani, hogy a nadrág szárának a cipőd fűzőjének legfelső lyukáig kell érnie. Ha ezt sikerül abszolválni, máris megfelel a jólöltözöttség alapvető kritériumának. A jó idő közeledtével már játszhat a bokavillantás, de csak ha magabiztos vagy ebben a stílusban!

Irány a varrónéni

Tudjuk, hogy egy-két centi mennyit számít, bizonyos esetekben, ugye? Nos, többek közt az öltönyök esetében is. Nem győzzük eleget hangsúlyozni, a formális öltözet akkor működik, ha pontosan rád van szabva. Hiába veszed meg azt a tökéletes sötétkék öltönyt, amíg nem jó az ujja hossza, vagy túl bő a szabása, addig mit sem ér.

És ezt olvastad már?
12 hotel a világban, ami szó szerint egy külön kategóriát képez
További cikkeink a témában