Kilenc tipp, hogy meggazdagodj

Nyerj a lottón, örökölj valakitől sokat, vagy szüless eleve kőgazdag családba. Egyikre sincs nagy sanszod? Akkor kicsit többet kell foglalkoznod a dologgal, de ugyanúgy milliomos lehetsz.

Mindegy, hol vagy most

Howard Schultz, a Starbucks alapítója és a Lloyd Blankfein például Brooklynban nőtt fel, ami ugye nem a helyi Rózsadomb. Rengeteg sikeres ember indult nehéz helyzetből – tehát ezen nem bukhatsz el.

Csináld az, amit szeretsz! És reménykedj, hogy piaci igény is van rá...

A sikeres és gazdag emberek körébe feltétlenül beletartozó Steve Jobs azt mondta, egyetlen módja a nagy dolgok megalkotásának, hogy szereted, amit csinálsz. Mi hozzátennénk, emellett még jól is kell csinálnod, de a kettő együtt elég komoly alap arra, hogy sikeres is legyél.

Mindig a sárga úton – a Szilícium-völgybe

Ha nem technológiai vonalon mozogsz, akkor ez a pont nem neked szól. Ha viszont IT-vel foglalkozol, jó, ha tudod, hogy csak a Microsoft 12 ezer embert tett milliomossá. Nem kell feltétlenül multicégtulajnak vagy befektetőnek lenned, ez a terület aranybánya, és egyelőre úgy néz ki, az is lesz még nagyon sokáig.

Legyen saját céged, és élj szerzetesként!

Az amerikai milliomosok kétharmada vállalkozó, aki nem örökölte, hanem maga kereste meg a vagyonát – és nem veri el. Biztos kell egy új kocsi? Biztos rögtön meg kell venned a legújabb iPhone-t? Könnyebben leszel milliomos, ha nemmel felelsz.

Kockáztass, hibázz, bízz!

Ha nem kockáztatsz, nem jutsz előbbre. Ha őrült kockázatokat vállalsz, nagy eséllyel bajba kerülsz. Ha józan kockázatot vállalsz, akkor vagy haladsz, vagy tanulhatsz a hibákból, tehát mindenképp közelebb jutsz a céljaidhoz. Bízz az ösztöneidben!

Dolgozz sokat!

Anélkül bizony nehéz tisztességesen milliomossá válni. Marissa Mayer, a Yahoo korábbi vezérigazgatója kilencven órát melózott egy héten. Ezt azért túlzásnak érezzük – hátha vannak még a pénzen kívül olyan vágyaid is, mint a normális magánélet –, de tény, hogy a sikeres emberek általában sokat és hatékonyan dolgoznak.

Ne várd a szerencséd, kovácsold!

Szerencse kell, de az is, hogy észrevedd, meg az is, hogy ki tudd használni. Akkor leszel sikeres, ha felkészülten várod a szerencsét. És még egy fontos szempont: nem biztos, hogy a gép előtt ülve fog rád találni. Menj emberek közé!

Ne válj el!

Kicsit más jellegű pont, mint az eddigiek, de tény, hogy a vagyon nehezen gyűlik, ha osztozkodni kell belőle. Ha csóró vagy multimilliomos vagy, akkor megengedheted magadnak, különben nem.

Fő a változatosság

Minden nagymenő több lábon áll, többfelé fekteti be a pénzeit. Ha te is így teszel, kisebb kockázattal nagyobb nyereségben reménykedhetsz, ez pedig elég alapvető a milliomossá váláshoz.

Ez is érdekelhet:

(A Business Insider cikke nyomán)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon