Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Steve Jobs harmincmilliárd forintból építette meg a jachtok iPhone-ját, a földkerülő rekorder karrierjének pedig a bálnavadászok vetettek véget. De a legvagányabb hajók listáján van olyan hajó is, amitől minden autórajongónak gyorsabban kezd verni a szíve.

Earthrace motorcsónak

Mi lehet menőbb egy olyan motorcsónaknál, amely hatvan nap (és 23 óra) alatt megkerülte a Földet, és ezzel új rekordot állított fel a biodízeles kategóriában? Ja, megvan: az a hajó, ami hatvan nap alatt megkerülte a Földet (és ezzel új rekordot állított fel a biodízeles kategóriában), ÉS olyan eszméletlenül vagányul néz ki, hogy a '70-es években soron kívül engedték volna be a Studio 54-be.

Az 1,25 millió dolláros hajó további története már nem alakult ilyen jól: a híresség Ady Gil néven kezdett új életet a Sea Shepherd bálnavédő szervezet zászlóshajójaként, ám karitatív tevékenységének drasztikus véget vetett, amikor egy bálnavadász-hajó egyszerűen kettétépte, így a villámgyors növényfaló ma a Dél-kínai tenger fenekén tengeti nyugdíjas napjait.

Xhibitionist

Nomen est omen - a Gray Design klasszikus kupéformába ágyazott szecessziós luxustjachtja tényleg az egyik leghivalkodóbb és extravagánsabb vályú a világon, ami nagyjából úgy néz ki, mintha a Rolls-Royce gyártott volna egy Batmobile-t, ami úszni is tud. Az ára sem sovány, egész pontosan 16 millió fontba kerül, de ez az ár már magában foglalja az exkluzív helikopter-leszállóhelyet, a jakuzzit és egy Steinway zongorát is.

Wally Power 118

Ha egyszerre vannak militarista hajlamaid, különleges érzékenységed a modern-minimalista stílusú építészethez, meg egy olyan vaskos bankszámlád, ami még az űrből is látszik, akkor a te hajód egyértelműen a Wally Power. Padlóba süllyesztett étkező, színváltoztató festés és 110 km/h-s végsebesség egy tökéletesen letisztult formába ágyazva... egy igazi instant klasszikus.

Mercedes SLS-AMG

A Mercedes SLS-AMG a hajók között is pontosan ugyanazt jelenti, mint az autók között: tökéletes stílus, pokoli gyorsaság és csillagászati ár. Ez a csónak esetében egész pontosan 1350 lóerőt, 217 km/h-s végsebességet és 1,2 millió dollárt takar, vagyis az árából legalább féltucat S-osztályos Mercit vehetnél abban a valószínűtlen esetben, ha választanod kéne a kettő között.

Venus

A Venus kétség kívül a jachtok iPhone-ja, és ez nem szentimentális túlzás: a hajót eredetileg még Steve Jobs megrendelésére kezdték el építeni, akinek feltehetőleg a formatervezésbe is volt némi beleszólása, hiszen a letisztult, minimalista megjelenés legalább olyan kifinomult ízlésről tanúskodik, mint az Apple termékei. A Venus belseje hatalmas üvegfalakat, egy hadseregnyi iMacet és természetesen pofátlan luxust rejt, de mi biztosak vagyunk benne, hogy a hajó gyomrában van valahol egy gardrób is, tele fekete garbókkal és Levi's farmernadrágokkal. Szomorú, de Jobs már nem láthatta teljes pompájában a százmillió euróba kerülő csodahajót, mert egy évvel az elkészülése előtt meghalt.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.