Úgy tűnik, a Louis Vuitton bátran nézheti hülyének a vásárlóit, hiszen nem ez az első olyan termékük, ami nevetségesen drágán kínál béna megoldást valami olyasmire, amire sokkal olcsóbb és jobb termékek is elérhetőek. Olyan kiegészítőjükre azonban nem emlékszünk, ami a brutális árcédula mellett ráadásul még hasznavehetetlen is lett volna.

Mármint arra nézve, amire eredetileg kitalálták. A ziazsák ugyanis a sziklamászók egyik nagyon hasznos kiegészítője, aminek egyetlen funkciója van: megnéziát tartanak benne, ami segít abban, hogy a sportoló tenyere száraz maradjon. Vagyis a ziazsáknak elméletileg egy egyszerű textilzsák is jó, de nagyon olcsón már egészen professzionálisat kaphat az ember.

Ez itt például már egészen márkás, és tokkal-vonóval 6500 forintba kerül:

A jó ziazsáknak kevés dolgot kell tehát jól tudnia: strapabírónak kell lennie, állnia kell a napsütést, az izzadtságot, a súrlódást, úgy, hogy lehetőleg észrevehetetlen legyen a mászó számára.

A hivatalos LV-ziazsákot ezzel szemben a termékleírás szerint óvni kell a direkt napfénytől, nedvességtől és bármilyen súrlódástól, ellenben a legolcsóbb, fehér színű példány közel félmillió forintba kerül.

Ezt persze csak a prolik veszik, hiszen elérhető a ziazsák barna színben is, amiért már közel 800 ezer forintot kell kicsengetni.

Ha egy ilyen fityeg az oldaladon, elmésebben egyszerűen nem tudod kommunikálni, hogy nemcsak a sziklamászáshoz nem értesz, de egy kicsivel több pénzed is van, mint eszed.

Szerintünk.

(via)

És ezt olvastad már?
A tökéletes kék búváróra és levágott kezek nyomába eredtünk Janklovics Péterrel – Csukló Szpotting