Három évvel azelőtt, hogy Németország megtámadta volna Lengyelországot 1939-ben, Adolf Hitler elrendelte a világ legnagyobb idegenforgalmi központjának építését, amely Rügen szigetének gyönyörű, tengerparti részén húzódott volna.

A nácik a gigantikus méretű ingatlant Prora-nak hívták, ami a tervek szerint több mint 20 ezer embernek, megfáradt német munkásnak biztosított volna lakhatást és pihenést.

A történész és idegenvezető Roger Moorhouse szerint mindez azt a célt is szolgálta volna, hogy a német nép rendíthetetlenül támogassa Hitlert.

De aztán egyszercsak elkezdőtött a második világháború, és a Prora építése megállt - eddig.

Íme a varázslatosan szép Rügen szigete.

Az emberi ésszel szinte felfoghatatlan épületet 9000 munkás építette fel 3 év alatt, közel 4,5 kilométer hosszan, téglából és betonból. Egészen addig, amíg a Harmadik Birodalom nem kezdett újra komoly harcokba, és a munkásokat újra a gyárakba szervezték az építkezés helyett.

Közel 75 éve telt, mire újra nekiálltak beteljesíteni az egykori náci álmot - csak épp egy kicsit másképp. 2013-ban ugyanis egy német ingatlanfejlesztő cég, a Metropole Marketing megvásárolta a Prora felújításának jogát, és luxusotthonokat kezdett el kialakítani, amelyek közül többet már át is adtak a tavalyi évben, folytatva párhuzamosan a többi egység átépítését.

A luxusapartmanok mellett igényes szálloda és wellness is kialakításra kerül a 8 blokkból álló épületegyüttesben.

Ha minden a terv szerint halad, a teljes épületet 2022-ig átadják, de az ingatlanok értékesítése már el is kezdődött.

Hogy mennyibe kerül itt egy lakás? A hírek szerint 400 és 725 ezer dollár, azaz 100 és 200 millió forint között kaphatók ingatlanok.

Az ár leginkább természetesen az apartman méretétől, és a tájolásától függ. A stílusos apartmanok része gyönyörű kilátást nyújt a Balti-tengerre. De a kevésbé frekventált lakások tulajdonosainak sem kell szomorkodni, hiszen több spa rész és medence is kialakításra kerül.   

(via)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában