A Bugatti és a Palmer Johnson Yachts olyan limitált példányszámú járgányt leplezett le, hogy azóta is csak keressük rá a jelzőket.

A Bugatti Niniette 66 megjelenése minden túlzás nélkül lélegzetelállító. A 20.1 méter hosszú jacht dizájnja kívül-belül a Chironra hajaz. Azt már biztosan lehet tudni, hogy ez a csoda tulajdonképpen az elöljárója egy egész új sorozatnak, hiszen a két vállalat több, különböző méretű jachtot szeretne majd a piacra dobni a jövőben. Mindegyiket a Bugatti Chiron szellemisége járja majd át.

És a legszebb az egészben, hogy nemcsak a külsőségekben hasonlít a hajó a szupergyors verdára, hanem a sebességében is. A Niniette 66 ugyanis 44 csomós végsebességgel rendelkezik, ami 81 km/h-nak felel meg. Ilyen sebességgel hasítani a vízen valami fenomenális érzés lehet. Kár, hogy csak 66 darabot gyártanak le belőle és valószínűleg egyik sem lesz a miénk közülük.

A tulajdonosi lakosztály is elsőosztályú, hiszen kellőképpen tágas és kényelmes. Az anyaghasználatot tekintve a puha bőrre, a polírozott fémekre, velúrra és márványra hagyatkoztak a dizájnerek. Persze nemcsak háló, hanem fullosan felszerelt konyha és fürdő is található a jacht belsejében. A fedélzeten pedig hangulatos tűzrakóhely, jacuzzi, napágyak és egy csomó ülőhely található.

Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy mit is akar a Bugatti a hajóbizniszben, ám egy ilyen jacht felmutatása után ez aligha lehet kérdéses. Mindent. Is.
Komolyra fordítva a szót az autógyártó már 1930-ban is belekóstolt ebbe a világba, amikor felkérték őket, hogy tervezzenek egyedi hajót egy osztrák hercegnek. Ezt a hajót nevezte el Ettore Bugatti - a márka alapítója - a legfiatalabb lányáról Niniette-nek. Most a Palmer Johnson segítségével egészen egyedi és tökéletes jachtot sikerült letenniük az asztalra. Vagyis a vízre.

És ezt olvastad már?
Itt a de-influencing, amikor azt mondják meg, mit ne vegyél
További cikkeink a témában