Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Under lett az öreg kontinens első víz alatti étterme: a norvég Lindesnesben nyílt meg, nagyjából 400 kilométerre a főváros Oslótól.

Öt és fél méterrel fekszik a tengerszint alatt, és összesen három különböző szintből áll, a fénypontja pedig a betonszerkezetbe épített 13 méter széles panorámaablak, amely révén a vendégek úgy érzik magukat, mintha a belső tengerben lebegnének.

A projekt fő célja az, hogy az embert közelebb hozza a természethez úgy, hogy a biztonság, a komfort és az életminőség is maximumra van húzva. Az étteremben egyszerre 100 ember fér el, az éttermi menü pedig érthető módon a tenger gyümölcseire koncentrál.

A Snøhetta által felépített tengeri gyöngyszem egyébként jó vastag falakat kapott, így az északon nem olyan ritka szélsőséges időjárási viszonyokat is kibírja majd – egy-egy képen egyébként tisztára úgy fest, mint egy süllyedő hajó. Közönséges helynek eddig sem igazán nevezhettük, hát még ha azt is hozzászámítjuk, hogy 34 ezer forintba kerül egy foglalás, csak még inkább pislogunk.


Ez is érdekelhet:

{via}

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.