Már lehetett hallani róla sokat, most azonban végre megszületett: a Levi’s és a Google piacra dobta a dzsekit, amelynek a bal ujján okostelefonos funkciókat tudunk végrehajtani.

Mivel az okostelefonok kézmozdulatokkal történő könnyed kezelésére kitalált érintésérzékeny szövet, a Google által kifejlesztett Jacquard megtalálható a Commuter Trucker egyik ujjában, ezért ez hasonló lesz egy okosórához:

  • megállíthatjuk vele a zenét,
  • változtathatunk a hangerőn,
  • üzenet felolvasására is megkérhetjük – a telefonunk hangszóróján vagy a fülhallgatónkon,
  • netán útvonaltervezést is igényelhetünk a „beszélő” GPS-től.
Nemcsak okos, de még sármos is

A dzseki a bicikliseknek tényleg nagyon hasznos lehet, így a két óriáscég főként őket próbálja majd megcélozni közös fejlesztésű termékükkel – bár azért a nagy melegben kérdés, ki döntene inkább a farmerdzseki mellett, ha egy okosóra is tudja nagyjából azt, amit a Commuter Trucker.

Ahhoz, hogy használni tudjuk, természetesen szükségünk van egy alkalmazásra, amelyet iOS-re és Androidra is telepíthetünk, majd az appon keresztül beállíthatjuk, hogy milyen funkciókat szeretnénk aktiválni a dzseki ujján. USB-n keresztül tudjuk tölteni, és ha minden igaz, az elektronika két hétig képes újabb töltés nélkül ellátni a feladatait.

Miután eltávolítottuk a csíptethető eszközt, a dzseki mehet is a mosógépbe, de természetesen ahogyan azt a Levi's esetében már megszokhattuk, óva intenek minket az anyag túlmosásától – ezúttal pedig tétje is van a dolognak: tíz mosás után ugyanis nem garantált az, hogy az érintésérzékeny szövet nem fog károsodni. A Commuter Truckert szerdától vásárolhatjuk meg a Levi's márka- és online boltjaiban 350 dollárért, azaz nagyjából 92 ezer forintért.

Ez is érdekelhet:

(via)

És ezt olvastad már?
Új, panorámás rooftop bár Budapest közepén