Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az álmosan volán mögé ülő sofőrök ugyanúgy veszélybe sodorják mindenkinek az életét, mint az ittasan vezetők. Ezzel a Ford is tökéletesen tisztában van, éppen ezért készítették el ezt a különleges sapkát.

Ezt az okos kiegészítőt elsősorban teherautó-sofőröknek szánják, de tulajdonképpen bárkinek jól jöhet, aki éjszaka is szokott vezetni. Az ereje ugyanis abban rejlik, hogy képes ébren tartani az álmos sofőröket. Legalább addig, amíg félre nem állnak pihenni egy kicsit.

A SafeCap tehát a Ford és egy brazil kreatívügynökség összefogásával született meg, miután tanulmányozták az autóvezetés közben tett fejmozdulatokat, így a sapka a beépített speciális szenzoroknak és giroszkópnak köszönhetően különbséget tud tenni a figyelmes és figyelmetlen vezetés között. Ha úgy érzékeli, hogy a viselője kezd elbambulni, fénnyel, hanggal és rezgéssel azonnal felébreszti.

A Ford állítólag szeretné minél szélesebb körben elterjeszteni ezt a találmányt, mivel a statisztikák szerint 250 ezer amerikai alszik el vezetés közben minden nap, ez pedig hihetetlen veszélyeket rejt magában. Lehet, hogy valódi megoldást majd csak a mesterséges intelligencia által vezérelt járművek jelentenek, de addig talán segít kihúzni ez a sapka is.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.