A hongkongi ingatlanárak világviszonylatban is rendkívül magasak, egy-egy apartmanért 18 milliárd forintot is hajlandóak kipengetni arrafelé. Azonban nemcsak a lakhatási költségek kegyetlenek, hanem egy nyamvadt kis parkolóhelyért is elég szép összeget kell kiköhögni.

Kowloon negyedben éppen mostanság bérelt ki valaki az autója számára egy parkolót (nem egy garázst, csak egy kis beállóhelyet) 10 ezer hongkongi dollárért, ami átszámítva

Nem egy évre, csupán egyetlen hónapra.

A 12 négyzetméteres parkolóhely ezzel a város legdrágább beállójává vált. És hogy mégis miért hajlandó valaki ennyi pénzt fizetni ezért? Ennek az lehet az oka, hogy Honkong egyik legmenőbb és legfényűzőbb lakóépületében (Ultima project) 527 lakóegység található, ezekhez azonban csupán 370 kocsibeálló tartozik. Aki tehát a város szívében akar élni a legfullosabb lakásban, és még az autóját is a közelben akarja tudni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Ha ez tetszett, ez is érdekelhet:

Valahogy úgy kell megélni egy utazást, ahogyan Barabás Heni tette Kínában - Roadster

Barabás Heni egyike a legsikeresebb hazai modelleknek, aki karrierje során bejárta New Yorkot, Japánt, Londont és Kínát. Pályafutása elmúlt időszaka éppen az utóbbihoz köti, így megkértük, hogy írja meg nekünk, mik voltak a legemlékezetesebb túrái. Mivel Heni jó szemű fotós, a fényképeivel illusztráljuk a kalandjait.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon