Az ötcsillagos Hôtel de Berri hetvenöt, egyedileg berendezett szobát kínál.

A Párizs szívében fekvő épület Elsa Schiaparelli, a két világháború közötti divatvilág ikonjának otthona volt, ez nagyjából meg is határozta, hogy nem lehetett csak egy kellemes luxusszállodát kialakítani benne.

A szálloda inkább tűnik egy különleges galériának, mint egy alapvetően alvásra való helyszínnek, és valóban: a hotel a párizsi művészet és belsőépítészet érdekes darabjait mutatja be, olyan művészekkel, mint Giacometti, Henri Samuel, Madeleine Castaing, Jean-Michel Frank és David Hicks.

Finom hivatkozásokat találunk olyan híres divattervezőkre is, mint Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Marie-Laure de Noailles, és természetesen Elsa Schiaparelli, aki negyven évig lakott a házban. A hetvenöt egyedileg berendezett haute-szobája közül harmincöt luxus lakosztály, a vendégeket ezeken kívül egy olasz étterem, háromezer négyzetméteres privát park és egy szoborszoba is várja. Igen, szoborszoba. Az eklektikus hangulatot fokozza az épület negyven vintázs kandallója – nem mintha nagyon fokozni kellene.

Ez is érdekelhet:

Luxuslakásnak tűnik, de valójában ez a világ legexkluzívabb tengeri lakosztálya

Sajnos már csak a 2021-es szezonra vannak szabad időpontok.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában