Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

2018 május 26-án nyílt meg hivatalosan az építészeti fesztiválok világbajnoksága, a novemberig tartó 16. velencei építészeti biennálé. A 71 résztvevő országból álló építészeti karnevál sajtóbejárásán, azaz a nyitányt megelőző kétnapos látogatáson voltunk Olaszország vízen levegő városában – és a megszámlálhatatlanul sok inspiráló építészeti tárlat mellett ugyanennyi zsivány street style szettet is láttunk. Nincs az a feltöltött aksis telefon, ami végig bírta volna fotózni az összes vagány férfi outfitet, de adunk egy kis ízelítőt, hogyan is mulatott és mutatott Amerikától kezdve Olaszországon át Makaóig az építészeti világ krémje.

Voltak igazi hatvanas évekről itt maradt dandyk

És művész-építész-punk között mozgó bevállalások, egyfajta neoreneszánsz Nick Cave áthallással

Voltak, akik az ázsiai bő nadrágokat gondolták európaiasan újra

És ázsiaiak, akik megint bizonyították, hogy monokróm szettekkel is lehet nagyon eredetin kinézni

Voltak, akik megmutatták: nem kell a karakterednek a koroddal öregednie, a stílus könnyen tud borként a korral nemesedni

És persze voltak az elegáns és smart casual közt mozgó, nagyon zsivány összeállítások is

Egy szó, mint száz: nagyon adtuk az idei építészeti biennálét street style nézőpontból is – laza volt, közben mégis nagyon tanár; igazi gourmet csemege az öltözködésükre adó férfiembernek. Azt hiszed, lemaradtál róla? Dehogy is, november 25-ig te is villanthatsz egy-egy nagyon karcos szettben Velencében!

(Képek: Szerző sajátja)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.