Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Hair Coach névre hallgató „okosfésű” a Kérastase és a Withings – előbbi a L'Oréal, utóbbi a Nokia „kistestvére” – közös alkotása, mondhatni egy különleges mérnöki megvalósítás, amelyet többek között a CES-en innovációs díjjal jutalmaztak.

A hajkefe közepén egy beépített mikrofon található, amely érzékeli a hanghullámokat, amelyeket a hajszálak gerjesztenek fésülködés közben.

az infókat pedig wifi- vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül küldi el az okostelefonunkra telepített applikációra.

Giroszkópot és gyorsulásmérőt helyeztek el a nyelében azért, hogy a fésülködési technikánkat is elemezhesse – jelzi, amennyiben rossz szögben tartjuk a hajkefét, és azt is, amennyiben túl erősen vagy túl sokáig toljuk a műveletet. De a Hair Coach hajápolási tanácsokkal is ellát minket annak függvényében, hogy milyen időjárás vár ránk odakint –

Nem rossz.

Összességében a Hair Coach egy remek társ tud lenni a fürdőszobában, főként, amennyiben alapból szeretsz sok figyelmet szánni arra, hogy a hajkoronád mindig ápolt és egészséges legyen. Viszont ha szívesen mellőzöd a reggeli fésülködési-hajápolási mizériát csak azért, hogy 10 perccel továbbaludhass, akkor lehet, hogy neked nem lesz érdemes 200 dollárt kicsengess az eszközért, amelyet a tervek szerint idén ősztől lehet megvásárolni.

(via)

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.