Elnézve a budapesti ingatlanárakat, a hónapokig tartó mínuszokat, a jeges-latyakos utcákat, nem is tűnik akkora hülyeségnek egy saját sziget a Karib-térségben.

Pláne, hogy akár 400 000 angol fontért, azaz 150 millió forintért is megvehetjük, de ha nem akarunk licitálni és kockáztatni, 750 ezer angol fontért egyből nyélbe üthetjük az üzletet és lecsaphatunk erre az egzotikus szigetre.

Az apró sziget Belize partjainál fekszik, csodaszép mangrovék szegélyezik, és a megvásárlásával nemcsak egy kopár, 1,6 hektáros területet, hanem 2 pöpec bungalót is kapunk.

Ez pont annyiba kerül, mint egy puccos, 100-200 négyzetméter közötti lakás Budán, vagy Budapest belvárosában, vagy mint egy nagyon átlagos ház Londonban.

A lenyűgöző Virginia Cay szigetet egy brit nő, Willow Reed árulja az eBayen, aki 2012 óta élvezte a páratlan egzotikus környezetet.

Biztos ami biztos, magáról is dobott be a fotók közé néhány bikinis-strandon pózolós képet, hátha úgy gyorsabban elmegy az ingatlan.

Reed állítólag azért adja el (egyébként busás haszonnal) a szigetet, mert nem használja olyan gyakran, mint szeretné, és nemrég vett egy pubot Bristolban.

Reed az angliai Tauntonban élt, de amikor az édesanyja 2012-ben meghalt, Belizébe utazott. Végül hosszabb ideig maradt itt, mint tervezte, ekkor találta a pici, homokos szigetet, ami épp eladó volt.

Belize környékén egyébként több mint 200 kis sziget, és az északi félteke leghosszabb korallzátonya található, 1996-ban az UNESCO Világörökség része is lett a szigetegyüttes. Virginia Caye mindössze öt mérföldre, és kb. 30 perc hajóútra fekszik Belize partjaitól.

A szigetnek saját vízgyűjtője, napkollektorai és egy kis generátora is van azokra a ritka napokra, amikor nem süt a nap. Augusztustól októberig viszont arra is fel kell készülni, hogy a hurrikánok sem kímélik a térséget.

Az új tulajdonosnak egyébként biztos nem lesz rossz társasága, Leonardo DiCaprio például az egyik szomszédos sziget, a 104 hektáros Blackadore Caye tulajdonosa, ahol épp egy pazar ökoturisztikai központot tervez megnyitni jövőre.

 

Belize (korábban British Honduras) 1981-ben nyerte el függetlenségét, és ez az egyetlen ország Közép-Amerikában, ahol az angol a hivatalos nyelv és a jogi ügyeket is sokkal könnyebb elintézni, mint bárhol a környéken.

Sosem gondolkoztunk közösségi finanszírozáson, de erre a szigetre lehet, hogy elindítunk egy kampányt!

(via DailyMail)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon