Ez a Virgin első óceánjáró hajója. Négy év múlva már öt ilyenjük lesz.

Sir Richard Branson Doverben mutatta be a sajtónak az első óceánjáró hajóját.

A friss fotókon egy igazán pompás, úszó szórakoztatókomplexum rajzolódik ki előttünk.

A csak felnőtteknek szánt hajón vannak bárok, éttermek, hatalmas szalonok, márvánnyal borított fürdőszobák és akad egy külső futópálya is.

Kétségtelen, hogy a koronavírus járvány miatt nem ez a legjobb időszak utazással kapcsolatos dolgok, azon belül is óceánjárók marketingelésére, de ilyen az élet, ki tudhatta ezt még hónapokkal ezelőtt, amikor a Scarlet Lady még Genovában épült?

Az biztos, hogy a Skarlát Hölgy csodásan néz ki, ami nem véletlen: a belső terek egyik dizájnere az egyik legnagyobb név a szakmában: Tom Dixon. A Roman and Williams stúdió portfóliója is beszédes: nem egy híresség lakását tervezték már meg, illetve a nevükhöz fűződik a New York-i The Standard Highline szálloda is.

 

Branson szerint az utasoknak úgy kell készülniük, mintha egy úszó diszkóra szállnának fel: rengeteg élőzenés fellépés lesz a járatukon, de lesznek standuposok, és drag queenek is. A Scarlet Lady az első abból az öt hajóból álló flottából, amit Branson megrendelt. A következő négy évben négy újabb hajót fog vízre bocsátani a Virgin.

Minden hajón 1330 kabin, és 78 Rockstar névre hallgató lakosztály van, ezek közül kettőben van több gitár is, méghozzá erősítőkkel. Reméljük, jó a kabinok hangszigetelése is.

A fotókból az is kiderül, hogy a kabinoknak nem kis kajütablakai vannak, hanem a padlótól a mennyezetig érő panorámaablakai, ami kész felüdülés más hajók dizájnja után. A fürdőszobák méretesek, a kádak mélyek, a zuhanyzók akkorák, mint egy kisebb lakás.

A Scarlet Lady igazán különleges, ami nem véletlen, mivel a világ legkeresettebb dizájnereivel és építészeivel dolgoztunk együtt, hogy egy igazán egyedi élmény alkossunk meg, mondta Branson.

Mivel a Virgin már öt évtizede van a bizniszben, nyugodtan mondhatjuk, hogy mi egy olyan élményt tudunk kínálni, amilyet senki más.

Mielőtt megérkezett volna Doverbe, a hajón Genovában egy hétig tesztek százait végezték el. A hajó az olasz városban készült, konkrétan a Fincantieri hajógyárban.

A hajó első útja Liverpoolba vezet, onnan fog megindulni New Yorkba, ahonnan majd Miamiba megy tovább. Innen célozza be a Karib-tengert és ez lesz az első út, amin már fizetővendégeket is fog vinni.

A karibi út során a hajó megáll a mexikói Costa Mayán, a Dominikai Köztársaságban, a floridai Key Westen és a Bahamákon.

A flotta következő tagja a Valiant Lady lesz, ami hétnapos utakat fog teljesíteni a Földközi-tengeren 2021-től.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A tökéletes kék búváróra és levágott kezek nyomába eredtünk Janklovics Péterrel – Csukló Szpotting