Néha jó, ha van egy saját szigete az embernek.

Az angliai Dorsetben található kis sziget tehetős bérlőt keres. A Round-szigeten három házikó várja lakóit, és persze két gondnok is, hogy a vendégeknek semmire se legyen gondja. A bérleti árban benne foglaltatik egy stég, egy magánstrand, egy csónakház, víztorony és egy madárles is.

Ismerkedjünk meg vele közelebbről!

A Round-sziget a Poole Harbour vadvédelmi körzet közepén található, éppen ezért aztán ideális hely azoknak, akik el akarnak menekülni a nagyváros zajától. A héthektáros terület havi bérleti díja havi 15 ezer font, azaz kb. 5,2 millió forint.

Nagyon valószínű, hogy a szigetet olyan gazdag személy fogja kibérelni, aki nagy családdal rendelkezik, és meg tudja tölteni a három házat, amelyekben egyenként 6-8 személy fér el.

Szoba kilátással: csodás naplementéket lehet végignézni a Poole Harbourban. A hely jó választás azoknak, akik szeretnének kicsit eltűnni, de azt sem bánják, ha a közelben vannak boltok és éttermek.

Poole-tól tizenöt percet kell motorcsónakozni a legközelebbi boltig.

A stéghez olyan hajókat lehet kikötni, amelyek nem haladják meg a 12 méter hosszúságot. A környék vadvédelmi terület, a helyiek főleg a pávakolóniára büszkék.

A Round-sziget a Palmer család birtokában van, ők az építőiparban érdekeltek. 1968-ban vették meg a szigetet és a rajta található házakat, amelyekben összesen 21 ember fér el.

Mivel egyre kevesebbet használták a szigetet, ezért úgy döntöttek, időről időre bérbe adnák érdeklődőknek.

Az Albury and Hall ingatlanügynökséget megbízva piacra dobták a a Round-szigetet, jelenleg a bérlők interjúvolása zajlik.

Simon McIntyre, az Albury and Hall képviselője szerint a tulajdonosok olyasvalakit szeretnének találni, aki nem csak hétvégéken van a szigeten.

A tulajdonosok egyre idősebbek és már nem mennek át a szigetre olyan gyakran, mint korábban.

A sziget hét hektáron terül el, a legközelebbi szárazföld pedig az Arne Természeti Rezervátum, ami szintén eléggé elszigetelt helynek számít. De ha az ember bevásárolna, akkor a legközelebbi boltok és éttermek alig negyedórányi csónakázásra fekszenek.

A lehetséges tulajdonokat meginterjúvoljuk, és a referenciáikra is kíváncsiak vagyunk, mondta Simon McIntyre, majd hozzátette, hogy a tulajdonosok egy nagy családot szeretnének a szigeten látni.

A három ház elnevezése: Curlew Cottage, Sandpiper Cottage és Pier Cottage. A sziget túlsó végében áll a Palmer család háza, amelyet alkalmanként használni kívánnak.

A Round-szigetnek érdekes múltja van. 1940-ben az angol haditengerészet lefoglalta és ez volt az HMS Turtle hadihajó gyakorlóbázisa, illetve a közeli Hamworthy-ben képeztek ki matrózokat is. Az itt kiképzett matrózok java részt vett az 1944. június 6-i partraszállásban, amely végleg megpecsételte a hitleri Németország sorsát.

Ez is érdekelhet:

Ufók az Alpokban, avagy extrém építészet négyezer méter magas hegyek között

Aki nem járja végig ezt a tizenegy hegyet ölelőt utat, el sem tudja képzelni, pontosan mi zajlott a világháborúban.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában