Néhány hónappal ezelőtt már bemutattunk egy nem mindennapi kádat, ám az a színváltoztatós, szénszálas darab csak egy olcsó játékszer ehhez képest.

Ma már tényleg igen sokféle kád létezik a milliárdosok számára, de ha valaki a legkülönlegesebbet, és egyúttal a legdrágábbat akarja, annak erre kell lecsapnia. Szerencséd van, március végéig egy dubaji kiállításon lehet megcsodálni, eladni csak utána fogják, szóval van még egy kis időd spórolni rá.

A kövesedett vagy megkövült fafosszíliák úgy képződnek, hogy az egykor élt fa szerves anyagai szervetlen ásványi anyagokra cserélődnek ki valamilyen folyamat következtében, s az eredeti faanyag megkövül, kővé válik. A kövesedés folyamata során a fa eredeti szerkezete megőrződik. (Wikipédia)

Ez a folyamat persze évmilliókig tart, éppen ezért az ilyen anyag baromi ritkának számít. A kádat egyébként egy Nigel Fenwick nevű dizájner készítette el egy 14 tonnás, 180 millió éves megkövült fából. Mindezek fényében nem csoda, hogy a kádnak különleges terápiás, gyógyító hatást tulajdonítanak.

És hogy mégis mennyi az ára? A jelenlegi rekord 1,7 millió dollár, ezt a fürdőkádat viszont 2 millió dollárra, vagyis 505 millió forintra taksálják.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon