Első ránézésre egy lestrapált teknőnek tűnik, pedig ez lehet a világ legdrágább fürdőkádja
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Néhány hónappal ezelőtt már bemutattunk egy nem mindennapi kádat, ám az a színváltoztatós, szénszálas darab csak egy olcsó játékszer ehhez képest.

Ma már tényleg igen sokféle kád létezik a milliárdosok számára, de ha valaki a legkülönlegesebbet, és egyúttal a legdrágábbat akarja, annak erre kell lecsapnia. Szerencséd van, március végéig egy dubaji kiállításon lehet megcsodálni, eladni csak utána fogják, szóval van még egy kis időd spórolni rá.

A kövesedett vagy megkövült fafosszíliák úgy képződnek, hogy az egykor élt fa szerves anyagai szervetlen ásványi anyagokra cserélődnek ki valamilyen folyamat következtében, s az eredeti faanyag megkövül, kővé válik. A kövesedés folyamata során a fa eredeti szerkezete megőrződik. (Wikipédia)

Ez a folyamat persze évmilliókig tart, éppen ezért az ilyen anyag baromi ritkának számít. A kádat egyébként egy Nigel Fenwick nevű dizájner készítette el egy 14 tonnás, 180 millió éves megkövült fából. Mindezek fényében nem csoda, hogy a kádnak különleges terápiás, gyógyító hatást tulajdonítanak.

És hogy mégis mennyi az ára? A jelenlegi rekord 1,7 millió dollár, ezt a fürdőkádat viszont 2 millió dollárra, vagyis 505 millió forintra taksálják.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.