Bár kegyetlenül messze fekszik tőlünk Argentína, mégis sokunkhoz közel állhat, elvégre olyan nagykövetei voltak, vannak, mint Maradona és Messi. De vajon mi van még abban a távoli országban? Mutatjuk Argentínát.

Bátran mondhatjuk, hogy szinte minden megtalálható Argentínában, elvégre hatalmas országról beszélünk, a Föld nyolcadik legnagyobb területű állama. Mivel észak-dél irányban 3710 kilométer a kiterjedése, ezért nagyon változatos az éghajlat, a szubtrópusi északtól a szubpoláris délig terjed, ami természetesen megmutatkozik a tájak változatosságában is.

A sokféleség nemcsak a tájakban és az éghajlatban van jelen, hanem építészetben is, mivel a század közepéig az Európából, leginkább az Olaszországból és Spanyolországból érkező bevándorlás formálta olyanná, amilyen most. Vagyis Argentína nem csupán hatalmas, hanem izgalmas is.

Argentína fővárosa, egyben legnagyobb városa és kikötője, valamint Latin-Amerika egyik legnagyobb városa Buenos Aires, ahová a népesség mintegy egyharmada koncentrálódik: a külvárosokkal együtt mintegy 13 millió fő. Nevének jelentése: jó levegő.
Buenos Airest Latin-Amerika Párizsaként is emlegetik, többek között a Palacio Barolo miatt, melyet 1997-ben nemzeti műemlékké nyilvánítottak.
A nyomornegyedből turisztikai látványossággá nőtte ki magát a La Boca negyedben található El Caminito nevű utca, ahol a bádogházakat színesre festették, a helyiek tangóznak és kirakodóvásárokat tartanak.
Rosario Buenos Aires és Córdoba után az ország harmadik legnagyobb városa, de nem erről híres elsősorban: hanem arról, hogy itt született a híres labdarúgó, Lionel Messi, valamint a forradalmár, Che Guevara. A város folyami kikötő a Paraná folyón, amelyen óceánjárók is elérhetik.
Mar del Plata az Atlanti-óceán partján fekvő város, amely tengeri fürdőhelyként ismert, de híres az éjszakai életéről és Argentína legnagyobb kaszinójáról is.
Egy guanakó a Cerro Chaltén vagy más néven Monte Fitz Roy hegy lábánál. A csodás hely a patagóniai Los Glaciares Nemzeti Parkban található, Argentína és Chile határán.
A világ egyik leghíresebb és legszebb fekvésű útja El Calafate és El Chaltén között húzódik (214 km) Argentína dél-nyugati részén. Itt a háttérben a Fitz Roy hegyet láthatjuk.
Az Argentino-tó Dél-Amerika harmadik legnagyobb tava, és a legnagyobb azok közül, amelyek teljes egészében Argentína területén találhatók. Déli partján található El Calafate városa, ahonnan indul a fenti híres útszakasz.
Ez a drámai táj a Serranía de Hornocal hegység Jujuy tartományban, amely Argentína északi részén található. Ezek pedig konkrétan a yacoraite mészkőképződmények, amik nagyrészt a mezozoikumból származnak.
Ushuaia Argentína Tűzföld tartományának székhelye, és általában ezt tekintik a világ legdélebbi városának. Tűzföld fő szigetének a déli partján, egy öbölben fekszik.
A Nahuel Huapí-tó Észak-Patagóniában, Río Negro és Neuquén tartományok határán fekszik a Nahuel Huapí Nemzeti Park területén, 770 méterrel a tengerszint felett.
Az Iguazú-vízesés az Iguazú folyón található Argentína (80%) és Brazília (20%) határán, az Iguazú Nemzeti Park területén. A vízesés 270 különálló zuhogóból és kisebb vízesésből áll, melyek a folyón 2,7 kilométer szélességben húzódnak. A vízesések ott alakultak ki, ahol keletről, Brazília felől az Iguazú folyó beletorkollik az Argentína felől érkező Paraná folyóba.

Ez is érdekelhet:

Új-Zélandnak nincs legszebb helye, mert minden gyönyörű

Sokszor bukkant fel a tévében, elvégre itt forgatták A Gyűrűk Ura és A hobbit számos jelenetét. De ennél sokkal több! Mutatjuk Új-Zélandot.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Bőven van mit nézni Katarban a focivébén kívül is
.