Több mint 85 éve nem esett ennyi hó arrafelé.

Helyenként 30 centiméteres hótakaró borította kedden Athént, a tömegközlekedés megbénult, a felsővezetékekre dőlt fák következtében a görög főváros egyes kerületeiben megszakadt az áramszolgáltatás és a koronavírus elleni oltókampányt is fel kellett függeszteni.

A havazás miatt felfüggesztették a kompjáratokat a szigetekkel, illetve Athén és a regionális repülőterek közötti légiközlekedést, Görögország fő autópályáját pedig szakaszosan lezárták a hótömegek miatt.

Értesülések szerint több helyen is szünetelt az áram- és vízszolgáltatás Görögország központi részén. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök elmondta, ilyen mértékű hóesést még nem tapasztaltak.

Egyes szakemberek feltételezései szerint 1934 óta nem volt ilyen heves havazás Görögország központi részén.

Több hírügynökség is megjegyezte, hogy szokatlan látványt nyújtott a hófedte görög parlament és a Szintagma tér, az Akropolisz, illetve Athén óvárosa.

Az ország északi hegyeiben gyakran esik hó, ami viszont ritka látvány a fővárosban, különösen a heves havazás. Meteorológiai előrejelzések szerint mostani fagypont körüli hőmérsékletet csütörtökön hirtelen beálló 14 Celsius-fokos hőmérséklet fogja váltani.

Tél van...

(Forrás: Sky News, MTI, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Minden, ami igazi Afrika: a lélegzetelállító Kenya
További cikkeink a témában