Fél tucat légitársaság két év után repül ismét Bécsből, de van, amelyik négy év után tér vissza.

Már húsvéttól számos új járat elérhető lesz a bécsi reptérről, az elérhető úti célok száma közel lesz a járvány előtti szinthez – derül ki a Vienna Airport közleményéből.

A nyári menetrend március végén már életbe is lépett, a járvány enyhülésével pedig az utazásra éhes közönség rég nem látott kínálatot talál.

Önmagában az Austrian Airlines újraindítja a Los Angeles-i, göteborgi és bolognai járatát, valamint továbbra is elvisz egy sereg népszerű üdülőhelyre (Athén, Barcelona, Ibiza, Keflavik, Larnaca, Milánó, Mallorca, Thessaloniki), és nyártól már teljes kapacitással működteti a flottáját.

És ez még csak a kezdet: a Ryanair 15 új célállomást hirdetett meg (többek közt Amman, Bréma, Genova, Manchester, Perugia, Pula, Rimini, Velence és Zaragoza), az összesen több mint 90 desztinációja eléréséhez öt új gépet is bevet.

Fél tucat légitársaság (Air Corsica, China Airlines – ismét repül Tajpejbe –, EVA Air – közvetlen bangkoki járatot tervez –, Flynas, Kuwait Airlines, Volotea) két év szünet után repül újra Bécsből, míg a Condor négy év kihagyás után tér vissza, hogy turistákat vigyen Mallorcára, Rodoszra, Krétára és Kosra.

A felhozatal akkor is szédítő, ha csak Amerikát nézzük, ugyanis Chicago, New York, Washington és Montreal egész évben elérhető.

Többnyire a közel-keleti légitársaságok (Emirates, Etihad, Qatar Airways, Turkish Airlines, SunExpress) növelik a járatsűrűséget.

Idén nyáron összesen 60 országban 190 úti cél érhető el a bécsi repülőtérről, ami már megközelíti a krízis előtti szintet. Március 29-étől az utazók igénybe vehetik a felújított 2-es terminált és a városközpontba közlekedő vonatjáratot is.

(Forrás: Vienna Airport, borítókép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Bulizónából zöldterületet alakítanak ki a bécsi Duna-parton

A Neue Donau jobb partján, a Duna-szigeten 13 ezer négyzetméteren zöldterület és fogyasztási kötelezettségtől mentes övezet jön létre, akadálymentes lejutással a partra.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval