Egyre népszerűbbek az elektromos rásegítésű kerékpárok, és ezek között is újdonságnak számít a Decathlon most bevezetett modellje, amelyet nemcsak tekerni könnyebb, de már a fokozatváltással sem kell bajlódni.

Egyre népszerűbbek az elektromos rásegítésű kerékpárok, például a Decathlon kerékpár-eladásainak 13 százalékát tették ki 2023-ban, és már az idei év elején tovább nőtt a részesedésük. A sportszer-áruházlánc kínálatában jelenleg is többféle kategóriájú típus közül lehet választani, és most bemutatták a legújabbat, ami a piacon egyedülálló technikája miatt is érdekes.

A Decathlon új kerékpárja nemcsak elektromos rásegítést, hanem automata erőátvitelt kapott, ezért nemcsak könnyebb tekerni, de a sebességváltást is elfelejtheted.

A belgiumi E2 Drives startup által 2012 óta fejlesztett és tökéletesített Owuru hajtómű mindig az általunk megválasztott pedálozási ütemhez igazítja a végtelen számú áttételt, ami a hibrid autók erőátviteléhez hasonlóan működik.

250 wattos elektromotorjának csúcsteljesítménye 600 watt, 65 Nm állandó nyomatékot biztosít,

és háromféle rásegítési mód közül választhatunk, ennek megfelelően alakul a hatótáv is. Még a legizmosabb Boost módban is 80 kilométeren keresztül segíti a tekerést, míg a 100 százalékos rásegítést biztosító gazdaságos módban akár 150 kilométeres hatótáv is elérhető.

A 48 voltos rendszer 700 wattórás Samsung SDI akkumulátora kivehető, a 4 amperes töltővel 4,5 órába telik feltölteni. A főbb adatokat a kormányba integrált kijelzőről lehet leolvasni, ehhez olyan multifunkciós vezérlőt fejlesztettek, aminek a kezeléséhez nem kell levenni a kezed a kormányról.

A fejegység 4G-vel csatlakozik a felhőhöz, Wi-Fi és Bluetooth kapcsolattal pedig a telefonodhoz.

A Decathlon új kerékpárja 26 kilogrammot nyom, kétféle, magas és alacsony vázas kialakítással kapható, a saját akkumulátoráról működő lámpákkal, 27 kilogramm teherbírású csomagtartóval, amire gyerekülést is rögzíthetsz. Az LD 920E típusú elektromos kerékpár online és a budaörsi Decathlon üzletben már elérhető 1,2 millió forintos áron.

Ez is érdekelhet:

Tökéletesen kiszakít a hétköznapokból a Fertő tó körüli bringatúra

Letekertünk 80 kilométert 36 fokos hőségben, és meg sem kottyant. A figyelmünket lekötötték Burgenland lankái, szőlői és nádasai, frissítettek a helyi italok, a magyar kompkapitány pedig a Fertő tóról mesélt nekünk.

Ha nem kívánod a téli bicajozást, a görgő lesz a legjobb barátod

A görgő az az izé, amibe télen érdemes bepattintani a bicajt, ha otthon, a tévé előtt akarsz tekerni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Víztározó árasztotta el ennek a spanyol kisvárosnak az eredetijét

További cikkeink a témában