11 tény, ami bizonyítja, mennyire őrületesen drága hely New York
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

2. New York az egyetlen város a világon, ahol száznál több milliárdos él.

New York a világ legerősebb városi gazdasága, állapította meg Steve Goldstein a MarketWatch számára. 2018-ban az elmúlt 70 év legerősebb gazdasági fellendülését élte át a város, a technológiai, turisztikai, média és üzleti szektor új munkahelyek ezreit teremtette meg.

Ezzel párhuzamosan New York a világ egyik legdrágább városának számít, a lakhatási költségek rekordokat döntögetnek, a szegénységben élők száma pedig megközelíti a másfél milliót.

Egész New York államban nagyon drága az élet, egy kutatás kiderítette, hogy az átlagos, 21,63 dolláros órabérrel számolva az itt élőknek a kényelmes életkörülményekért heti 76 órát kell dolgozniuk, ami az egyik legmagasabb az országban.

Kiszámolták, hogy évi 86 ezer dollárral lehet kényelmesen megélni, akkor, ha azt feltételezzük, hogy ennek 50 százalékát költik általános kiadásokra, 30 %-át nem szükséges dolgokra, 20 %-át pedig félreteszik.

Itt van 11 elképesztő tény arról, mennyire drága az élet New York-ban.

1. Egyesek dollármilliókat fizetnek ki alagsori helyiségekért, csak hogy valamivel nagyobb életterük legyen.

2. New York az egyetlen város a világon, ahol száznál több milliárdos él.

3. Egy két hálószobás lakás átlagos havi lakbére 3500 dollár, miközben az országos átlagár 1480 dollár.

4. Egy parkoló hosszú távú bérlésének költsége havonta átlagban 606 dollár, ami több, mint egy lakás átlagos bérleti díja sok amerikai városban.

5. Egy lakás átlagára New York-ban másfél millió dollár – ez több, mint az ötszöröse az országos átlagnak.

6. New York-i lakástulajdonosként az embernek 148 ezer dollárt, mintegy 42 millió forintot kell megkeresnie évente. Egy átlag amerikai ezt az összeget három év alatt keresi meg.

7. New York-ban található minden idők legdrágábban értékesített amerikai otthona: egy 238 millió dolláros tetőtéri lakás.

8. Az USA öt leggazdagabb irányítószámának egyike New York-ban található, ez az 10007-es irányítószám. Az átlagkereset itt évi 879 ezer dollár, mintegy 255 millió forint (havi 22 millió forintos fizetésről beszélünk).

9. Egy átlagos New York-i évi 51 ezer dollárt, 14 millió forintot költ kiadásokra – ez több, mint az amerikai éves átlagkereset.

10. Magánóvodák New York-ban akár évi 50 ezer dollárba, 13,5 millió forintba is kerülhetnek egy évre, ez pedig több, mint egy elit egyetemi tandíj.

11. Az élet New York-ban olyan drága, hogy sok multimilliomos Wall Street-i bankár is kiköltözött a városból az elmúlt években.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.