Jamaica az amerikai szubkontinens harmadik legnépesebb, többségben angol anyanyelvű országa az Egyesült Államok és Kanada után. Bob Marley, a reggae és az ellazulás tette híressé, de emellett rendkívül szép is.

A Nagy-Antillák harmadik legnagyobb szigete a Karib-tengerben fekszik, ennél talán nem is kell többet mondani ahhoz, hogy kíváncsiak legyünk rá. Ez azonban csalóka, mert az ország felszínének több mint háromnegyede hegyvidék.

Persze a források szigetén ettől még találunk pompás, homokos strandokat is, de vannak itt vízesések, és a dzsungelben kanyargó vad folyók is, na meg a hegyoldalakban sorakozó kávéültetvények.

Ez a mindössze hárommilliós ország messze földön híres a helyiek vendégszeretetéről, valamint Bob Marley-ról és a nyolcszoros olimpiai bajnok futóról, Usain Boltról. Most legyen híres arról is, hogy látványos.

Kingston Jamaica fővárosa és legnagyobb városa. Az USA-tól délre a legnagyobb angol nyelvű város a nyugati félgömbön. 580 ezres lakossága főleg afro-amerikaiakból áll. A leghíresebb kingstoni természetesen reggae-zenész Bob Marley.
A sziget délkeleti partvidékén, a Kingston-öböl északi oldalán, az öbölbe ékelődő Palisadoes-félsziget védelmében helyezkedik el. Kingston éghajlata trópusi szavanna, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az évi középhőmérséklete 27 °C körül van.
Montego Bay a jamaicai Szent Jakab plébánia fővárosa, és a negyedik legnagyobb város az országban. De leginkább arról híres, hogy népszerű turisztikai célpont, ahol ilyen csodás tengerpartok vannak.
A mindössze 7000 fős Negril az ország legnagyobb tengerparti üdülőhelye.
A Kék-hegység Jamaica leghosszabb hegylánca, és az ország első nemzeti parkja. Itt található a sziget legmagasabb pontja, a 2256 méter magas Blue Mountain Peak.
Jamaica bővelkedik vízben és vízesésben, a leghíresebb a Dunn's River vízesés Ocho Rios közelében, az északi parton. A vízesés 55 méter magas és 180 méter hosszú, a sziklák pedig teraszosak, mint egy óriási természetes lépcső, bár némelyikük mesterséges fejlesztéseket is tartalmaz.
A vízesés függőleges szakaszai között több ilyen csodás kis lagúna is elterül. Az Ocho Rios egy igazi karibi turisztikai látványosság.
A Frenchman's Cove Beach Jamaica, sőt a világ egyik leghíresebb strandja.
Jamaica legjelentősebb folyója a Black River, melynek a partján ilyen színes csónakok sorakoznak, valamint egy kiterjedt mangroveerdő.
Kávéültetvény a Kék-hegységben.
Nemcsak Black, hanem White-folyó is van, ami nem kevésbé látványos.
Jamaica zászlaja.

Ez is érdekelhet:

Az all inclusive, paradicsomi városállam: a sokoldalú Szingapúr

Szingapúr nemcsak a kultúrák olvasztótégelye, hanem a világ legkevésbé korrupt országa is. Ezt látni kell!

A hét célpontja-sorozat

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Egyedi berendezéseivel együtt rohad 34 éve a világ egyik legnagyobb jéggyára

Mesébe illő ez az erődített toszkánai városka

További cikkeink a témában