Nézzük, mit tudnak a magyar Gepárdok.

A brit Special Air Service (SAS) nevű különleges alakulat 150 magyar gyártmányú Gepárd GM6 Hiúz öntöltő rombolópuskát szerzett be, írja a Daily Mail.

A magyar Gepárd GM6-osokat eredetileg páncélozott járművek semlegesítésre fejlesztették ki, de mesterlövészpuskaként gyalogsági célpontok kiiktatására is alkalmasak.

A magyar fejlesztésű és kivitelezésű Gepárdokat az egész világon használják, Kanadától kezdve az Egyesült Államokon át egészen Törökországig. A britek leírása szerint annak ellenére, hogy a fegyver hatalmas tűzerővel rendelkezik, rendkívül könnyű és mobilis. GM6-osok többsége egyébként .50-es kaliberű, NATO-szabány töltényt használ, de lehet kérni 12.7x107-es orosz szabvánnyal is, a Gepárdok maximális lőtávolsága 2000 méter.

A fegyver megbízhatóságát jól jelzi, hogy az előzetes teszteken az egyik prototípussal képesek voltak leadni 6000 lövést anélkül, hogy bármilyen technikai probléma fellépett volna. A Daily Mail egyébként 9000 fontos beszerzési árról ír, ami azt jelenti, hogy a britek hozzávetőlegesen 3,75 millió forintot fizettek egy Gepárdért.

Ez is érdekelhet:

Ha elrabolnak, ezeket a szabályokat tartsd be, hogy esélyed legyen a túlélésre!

Egy nigériai szervezet által összeállított lista került nyilvánosságra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A toszkánai város, ahol fák nőnek egy torony tetején

Te bejártad már a városod minden egyes utcáját?

További cikkeink a témában