Látjátok a ház tetején azt a kis lyukat? Az alvó nő fejétől centikre csapódott be.

A kanadai Ruth Hamilton a saját British Columbia-i otthonában aludt, amikor az éjszaka közepén hatalmas zajra riadt fel. A nő elmondása szerint soha életében nem ijedt meg annyira, mint azon az éjjelen. Hamilton a csattanás után nem mást talált maga mellett az ágyban, mint egy fekete, gőzölgő meteort, ami a fejétől szó szerint centiméterekre csapódott be.

A nő először azt hitte, valaki szándékosan próbálta megsebesíteni, de az ontariói Western University vizsgálata megállapította, hogy a tetőbe és a mennyezetbe lyukat ütő tárgy nem a Földről származik.

Hamilton a becsapódás után nem tudta, mi történt, ezért ijedtében felhívta a 911-es segélyhívót. A bejelentés után találta meg a jókora, elsőnek kőzetnek tűnő meteort, ami becsúszott a párnák közé.

Az első meteorbecsapódással kapcsolatos, emberi sérüléssel végződő esetet 1954-ben dokumentálták, amikor egy Ann Hodges-t fényes nappal az utcán találta el egy majdnem 4 kilós meteor. Hodges súlyos sérüléseket szenvedett, a csípőjét komoly zúzódások érték az incidens után.

Hodges egyébként sikeresen felépült a sérülésből és teljes életet tudott élni, viszont mái napig onnan ismerik a nevét, hogy ő lett az első ember a Földön, akit egy meteorit sebesített meg.

Ruth Hamiltonnak nagy szerencséje volt, hogy nem találta el a meteor, mert az akár végzetes is lehetett volna. A nő egyébként azt tervezi, hogy emlékül megtartja majd a szokatlan betolakodót.

Ez is érdekelhet:

1300 éves sílécet vetett ki magából a norvég Digervarden hegy jégtakarója

A sztoriban az a pláne, hogy ez annak a lécnek a párja, amit még 2014-ben találtak meg régészek.

„Ezek már csak mobilozni tudnak” – így puhultak el az Amerikát egykor rettegésben tartó olasz maffiózók

Az utánpótlás lényegében megszűnt, az omertá halála után már csak a nagy öregek maradtak, akik nem tudják kinek átadni a stafétát.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában