Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Biztonsági okokból egyelőre nem lehet felvinni olyan csomagot az Olaszországba tartó, vagy onnan induló repülőgépek fedélzetére, ami csak az ülések fölötti poggyásztartóban férne el.

Néhány légitársaságnál eddig is szigorúan megszabták, hogy mekkora csomagot vihetsz fel a repülőgép fedélzetére, de ha a következő hetekben Olaszországba készülsz, akkor jó tudnod, hogy még kézipoggyászméretű bőröndöt sem vihetsz a gépre magaddal. A Corriere della Sera cikke szerint az olasz repülésügyi hatóság

A döntést azzal indokolták, hogy így csökkentenék minimálisra az utasok közti érintkezést, és ha repültél mostanában, akkor nem kell bemutatnunk azt a zsúfoltságot, ami beszálláskor szokott kialakulni a repülőgép folyosóján.

Június 26-tól egy ideig csak akkora kézipoggyászt vihetsz magaddal az Olaszországba tartó gépek fedélzetére, amit be tudsz tenni az ülésed alá, minden más csomagot fel kell adni.

A légitársaságok más módon is csökkentik a fertőzés veszélyét, például a szükséges minimumra szorítják a légikísérők és az utasok közt kapcsolatot. Sok járaton nem lehet alkoholos italt vagy melegételt venni ebben az időszakban, és a vizet is előre bekészítik az ülésekre.

(Fotó: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.