Oké, az USA a világ drágábbik részéhez tartozik, de elég nagy ahhoz, hogy legyenek olcsó városai. Az alábbi helyeken ráadásul nemcsak egyszerűen alacsonyak az árak, de más előnyöket is kínálnak.

Bár az Egyesült Államok a világ 25 legdrágább országa közé tartozik, elég nagy ahhoz, hogy legyenek olcsóbb városai is. Úgyhogy felejtsük most el Los Angelest, Miamit, New Yorkot vagy San Diegót, és nézzük a tíz legolcsóbb amerikai várost!

Az alabamai Huntsville
Jobbára teljesen ismeretlen kisvárosokról van szó, de ne felejtsd, most más a fő szempont, ezen túl mindegy hely kínál valami jót a puszta olcsóságon túl is.

10. Youngstown, Ohio

A város vállalkozásai fellendülőben vannak, főleg a belvárosban. Bőven van munka az autóiparban, az oktatásban és az egészségügyben, és az átlagos lakásár csak 92 450 dollár, szemben az USA átlagát jelentő 315 743-mal. Az itteni átlagfizetés 43 550 dollár évente, ami elég jó, figyelembe véve, hogy már 550 dollárért bérelhető lakás, három hálószobás ház pedig már 1200 dollárért.

9. Peoria, Illinois

Itt nemcsak a lakások olcsók, de a közlekedés és a szolgáltatások is, ezen kívül népszerű vásárokat és fesztiválokat rendeznek, főleg nyáron és ősszel. Az átlagkereset 54 330 dollár, a házak átlagára 126 000 dollár. Kislakást 846 dollárért lehet bérelni, a nagyobbak durván 1300 dollárba kerülnek havonta.

8. Fayetteville, Arkansas

Kisváros, de jó lehetőséggel, elsősorban az oktatásban, a kulturális és a vállalkozói szférában.

Az átlagkereset 50 470 dollár, a munkanélküliség csupán 4,7 százalék. Az átlag lakásár 203 150 dollár, apartman mindössze 650 dollért bérelhető, egy komolyabb házért 2200 dollárt kérnek.

7. Beuamont, Texas

Az olajmezői révén a délkelet-texasi aranyháromszög része, az Egyesült Államok egyik legolcsóbb városa. Könnyű munkát találni az olaj- és gáziparban, az évi átlagkereset 50 110 dollár. További előny, hogy Texasban nincs állami jövedelemadó.

Egy garzonlakást havi 500 dollárért bérelhetsz, bár némelyik akár 1400 dollárba is kerülhet.

6. Pittsburgh, Pennsylvania

Ez már egy nagyobb város, többek között NFL (Steelers), NHL (Penguins) és MLB (Pirates) csapattal. Az amerikai Acélváros, magas életminőséggel: a helyiek évente 54 300 dollárt keresnek, a városban nagy techcégek vannak jelen.

Bár az ingatlanárak emelkednek, az átlag (222 479 dollár) még mindig jóval az országos átlag alatt jár. Bérlés terén szűk az olló, egy garzon 1130 dollár, de nagyobbat is találunk már 1230-ért.

5. Fort Wayne, Indiana

Minden megvan, amire egy nagyvárosban szükség lehet, így a családi élethez nélkülözhetetlen kényelem is.

Az átlagkereset 48 600 dollár, egy lakás átlagos vételára 155 300 dollár, egy egy hálószobás lakás bérlése 1 234 dollár.

4. Quad Cities, Illinois and Iowa

Bettendorf madártávlatból

A két államban található Quad Cities öt várost foglal magába (Davenport, Bettendorf, Rock Island, East Moline és Moline), ahol alacsony megélhetési költségek mellett kiváló szórakozási lehetőséget találsz.

Az átlagkereset 50 160 dollár, az egyszobás lakások áraiban van némi szórás: Davenportban 814 dollár,  Bettendorfban 1493, Rock Islanden 550, Moline-ban 854, East Moline-ban 800 – ugyanakkor a bűnözési ráta magasabb az országos átlagnál.

3. Huntsville, Alabama

A US News rangsora szerint ez egyik legélhetőbb város az USA-ban, kiváló életminőséggel, alacsony árakkal, munkanélküliséggel és jó közbiztonsággal.

Egy átlag lakás 192 667 dollár, egy apartman 1489, egy két hálószobás lakás 1881.

2. Green Bay, Wisconsin

Mindannyian ismerjük a Green Bay NFL csapatát, de az kevésbé közismert, hogy a város a legolcsóbbak egyike az USA-ban, egyetemekkel, szórakozási lehetőségekkel, múzeumokkal, és egy tengeri kikötővel, alacsony, sőt évről évre csökkenő bűnözési rátával.

Az átlag lakásár 181 700 dollár, és bár az ingatlanadók magasak, bérelni már 600-ért is lehet, a bérlakások átlagára pedig 756 dollár.

1. Hickory, North Carolina

Charlotte-tól egy órányi autóútra van a listavezető Hickory. Nyugis hely főleg családokkal és nyugdíjasokkal, de ez változóban van: miután a városban a Google-nek és az Apple-nek is van érdekeltsége, egyre vonzóbb a fiatalok számára is.

A lakáskeresés komplikált lehet, mindenesetre az átlagár 161 000 dollár, bérelni 900-ért lehet, amit érdemes összehasonlítani a szomszédos Charlotte és Raleigh 1300 dollár feletti átlagával.

(Forrás: Marca, fotó: GettyImages, borítókép: a pittsburghi Rachel Carson híd)

Ez is érdekelhet:

Ha valamiért elhagynád az országot, van egy erős ajánlatunk

A délolasz Puglia régió székhelyén, Bariban és a környékén töltöttünk tíz napot, és nem sok érvünk volt a hazajövetel mellett.

Mutatjuk a világ legjobb városait, Budapest nincs köztük

Budapest tavaly még a 29. volt, idén már a listára sem került fel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Barcelona után Madrid városnéző kapszuláit is beüzemelik hamarosan

A szocializmus egyik legszebb oldala

További cikkeink a témában