Az épületet egykor a transzcendentális meditáció guruja vásárolta meg, de jó ideje elhagyatottan állt.

Magyar tervezőket kért fel a firenzei központú Italiana Hotels a Comói-tó melletti Brunatéban található szecessziós műemléképület teljes felújítására, a működési koncepció újragondolására. Varró Zoltán és csapata, a VarroDesign hamarosan többet is elárul majd a

hatemeletes, 80 szobás Nuvole Garden Hotel belsőépítészeti terveiről. De nem ez az egyetlen magyar vonatkozás: Uzsaly Márton festőművész tíz, óriás méretű, a tó vizére reflektáló festményt készített, amelyeket a szálloda épületében helyeznek majd el.

Az Achille Manfredini milánói építész által 1908-ban tervezett szálloda épületének megújulása fontos esemény Como közéletében. A tó melletti dombon elhelyezkedő hotel, ahonnan pazar kilátás nyílik, nemcsak a milánóiak körében volt népszerű, amerikai és olasz filmsztárok is rendszeresen látogatták. Az épületet az 1960-as években a transzcendentális meditáció guruja, Maharishi Mahesh Yogi vásárolta meg. Bár többször is történtek próbálkozások az épület helyreállítására, az egykor pompás építészeti mű sokáig elhagyatottan állt.

A nagy múltú észak-olasz hotel újjáéledése jelentős nemzetközi előrelépést jelent a magyar dizájnerek számára, akik a megbízásnak köszönhetően további itáliai épületek felújítására kaptak felkérést.

(Forrás: közlemény)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Íme a tíz legbonyolultabb metrótérkép a világon