Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Évek óta csak egyetlen egy utas vár a vonatra a Kami-Shirataki állomáson, Hokkaido legészakibb szigetén: egy fiatal lány, útban az iskolája felé. A történet teljesen úgy hangzik, mint egy Mijazaki-mese – de ez éppenséggel igaz.

A japán vasúttársaság úgy döntött, hogy nem hagyja ki útvonalából a Kami-Shirataki állomást, amelynek forgalma az elmúlt években drasztikusan csökkent távoli elhelyezkedése miatt. Méghozzá egyvalami miatt döntöttek a megálló megtartása mellett: észrevették, hogy egy lány minden nap felszáll még a kies állomáson. Ezért meghagyták a vonalat. A vonat naponta kétszer áll meg itt: mikor iskolába megy a lány és mikor hazatér – a menetrendet is hozzá igazították a vonalon.

 

Mindenki megemelte a kalapját az állami vasutak előtt, akik úgy fest mindennél nagyobb tiszteletben tartják az oktatás fontosságát és azt üzenik: minden egyes ember számít. A vasúttársaság úgy nyilatkozott, hogy addig fog itt megállni a vonat, amíg a jelenleg gimnazista lány le nem érettségizik, azaz 2016 márciusáig. Példaértékű döntés, így kellene ezt, kedves MÁV csinálni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.