A Variety közzétette a 2022-ben egy szerepért kifizetett gázsik alapján a legsikeresebb hollywoodi színészek toplistáját. Mutatjuk az első tizenkettőt.

Eredetileg top 10-et szerettünk volna, de a húszmilliós gázsi még mindig annyira iparági sztenderd, hogy kapásból hat sztárt is ennyivel dobtak meg 2022-ben. Azt azért muszáj megjegyezni, hogy az első tizenkettőbe sajnos egyetlen nő sem fért be. A legtöbbet a nők közül Margot Robbie kapta a Barbie című filmért, ami 12,5 millió dollár volt, és hiába ő a mozi címszereplője, Ryan Gosling, aki Ken babát játssza az alkotásban, centre pontosan ugyanennyit kapott. Teljesen jogos a fejcsóválás.

A kis kitérő után következzen hát a lista, melyben csak úgy cikáznak a milliók.

12. Denzel Washington - 20 millió dollár A védelmező 3 című filmért

Washington még mindig hatalmas húzónév, még akkor is, ha 67 évesen játszik gyilkológépet. Jövőre ugyanis visszatér harmadjára is visszatér Védelmezőként és mitagadás, egy ekkora összegért bárki eltolná egy évvel a nyugdíjba vonulását.

11. Ryan Reynolds - 20 millió dollár A karácsony szellemében című filmért

Reynolds még mindig az egyik legkeresettebb hollywoodi színész, ezért amikor az Apple felkínálta neki minden idők legdrágább karácsonyi vígjátékának az egyik főszerepét, nem is kínálhattak neki 20 millió dollárnál kevesebbet.

10. Will Ferrell - 20 millió dollár A karácsony szellemében című filmért

Will Ferrell is pontosan ugyanennyit kapott ugyanazért a filmért, ezzel a húszmilliós gázsival pedig ő is jó volt a lista hétfelé osztott ötödik helyére.

9. Vin Diesel - 20 millió dollár a Fast X című filmért

Az egyre nagyobb ökörségekkel operáló, egyre elszálltabb és egyre drágább Halálos iramban-franchise kettéosztott fináléjának első felébe is úgy lapátolták a pénzt, mintha nem lenne holnap. Diesel ebből a temérdek zöldhasúból pontosan húszmillió dollárra valót tudott hazavinni.

8. Chris Hemsworth - 20 millió dollár A kimenekítés 2 című filmért

Hemsworthnek a Netflix fizette ki ugyanezt az összeget, mivel az ausztrál színész jövőre visszatér Tyler Rake szerepében. A kimenekítés első része annyira népszerű volt, hogy még az sem akadályozta meg a producereket a folytatásban, hogy a főszereplőnek minden emberi számítás szerint meg kellett volna halnia azon a bizonyos hídon.

7. Tom Hardy - 20 millió dollár a Venom 3 című filmért

A Venom második része katasztrofálisan sikerült, de aki azt hitte, hogy a Sony ezzel békén hagyja a franchise címszereplőjét, hatalmasat tévedett. Húszmillió dollárt adtak a harmadik fimért Hardynak.

6. Joaquin Phoenix - 20 millió dollár a Joker: Folie à Deux című filmért

Joaquin Phoenix a Joker első részéért még csak 4,5 millió dollárt kapott, de mivel a film több mint egymilliárdot szedett össze, csoda lett volna, ha a másodikért nem a korábbi gázsija többszörösét fizették volna ki neki.

5. Dwayne Johnson - 22,5 millió dollár a Black Adam című filmért

Ugye nem gondolta senki, hogy pont a Szikla fog hiányozni egy ilyen listáról, amikor a pankrátorból lett színész évek óta Hollywood legtöbbet kereső sztárja? A Black Adam végül nem lett jó befektetés a Warnernek, de emberünk megkapta érte a pénzét.

4. Brad Pitt - 30 millió dollár az egyelőre még cím nélküli Forma-1-es filmért

Lehet, hogy Brad Pitt tényleg a visszavonulását tervezgeti, de az biztos, hogy ha ennyi pénzt kap a szerepeiért, akkor érdemes elgondolkodnia még néhány munkán, mielőtt lehúzza a rolót. Az egyelőre még cím nélküli F1-es moziért egészen arcpirító 30 milliót tett zsebre.

3. Leonardo DiCaprio - 30 millió dollár a Killers of the Flower Moon című filmért

DiCaprio Martin Scorsese új filmjében kapott főszerepéért ugyanennyit kapott. Mivel az alkotás alapjául szolgáló könyv magyar címe Megfojtott virágok, ezért valószínűleg nálunk ezzel a címmel kerül majd mozikba a film valamikor jövőre.

2. Will Smith - 35 millió dollár az Emancipáció című filmért

Oscar-pofon ide vagy oda, a színész visszatérő mozijáért így is úgy is megkapta a 35 millió dollárt, igaz, erre a filmre még a botrányos megmozdulás előtt szerződött le.

1. Tom Cruise - 100 millió dollár a Top Gun: Maverick című filmért

Volt bárkinek bármi kétsége afelől, hogy a lista első helyén Tom Cruise csücsül majd? A százmillió dollár egyébként nem a kézhez kapott gázsi, hanem a kasszát robbantó film bevételeiből csorgatott részesedés után jött össze. Még csak azt sem lehet mondani, hogy emberünk ezzel aránytalanul sokat tett zsebre, hiszen a film a világszinten közel másfélmilliárd dolláros bevétellel óriásit ment a mozikban. Tegyük hozzá: teljesen jogosan.

(A főképen egy cosplayer látható Pete „Maverick” Mitchell százados szerepében egy július 4-ei felvonuláson a kaliforniai Coronadóban. Képek: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Ennek a szerencsétlen Ray Fishernek egészen egyszerűen mindenkibe bele kell kötnie

Cyborg most már tényleg áttehetné magát repülő üzemmódba!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Alec Baldwinnál most elszakadt a cérna és ezúttal maximálisan megértjük

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés