Emlékszel még Az Igazság Ligája robotemberére? Nos, a film egészen biztosan nem a srác alakítása miatt maradt meg neked – ha egyáltalán – , hanem a körülötte lezajlott szánalmas kavarás, ami megőrizte ezt az elátkozott projektet az emlékezetünkben.

A történet az említett szuperhősös mozit rendező Zack Snyderrel kezdődött, aztán a helyette beugró Joss Whedonnal folytatódott, aki Fisher szerint rendkívül tiszteletlenül bánt a színészekkel a forgatáson, és emiatt durván elkezdte a közvéleményt ellene hangolni. A tiszteletlen embereket senki nem szereti, de egy idő után sokaknak már nem is Whedon állítólagos viselkedése volt ellenszenves, hanem az, ahogyan Fisher begörcsölt állú rozsomákként kapaszkodott ebbe az egész méltatlan történetbe.

Nem akarjuk ismét végigvenni a torzsalkodásnak az idővonalát, ezért ha nem ismered az előzményeket, ajánljuk becses figyelmedbe az erről készült véleménycikkünket:

Ray Fisher most már igazán elkezdhetne színészkedni igazságosztás helyett

A színész beleköt az élő fába is. Most épp James Gunnt kérdezte fel.

Közben nagyon sok víz lefolyt a Dunán. A Warner és a Discovery egyesülése apropóján a döntéshozók úgy gondolták, hogy az egész eddigi DC Films vezetésének szépen meg kellene köszönni az addigi munkáját, így az egész hóbelevancot átnevezték DC Studiosra, hogy még csak véletlenül se merüljön fel senkiben az, hogy ugyanúgy fognak menni a dolgok, mint eddig. Walter Hamada, az addigi vezér is ment a levesbe, helyette pedig új kapitányként a Marveltől átigazolt James Gunn és Peter Safran kerültek a kormány mögé.

A Marveltől ellopott klasszis teheti rendbe a DC filmes univerzumát

James Gunn végleg hátrahagyja a galaxis őrzőit és ezután Superman útját fogja egyengetni.

És hát túlzás lenne kijelenteni, hogy ennek a két embernek mindenki örült, Gunnék ugyanis nagytakarításba kezdtek. Néhány nappal azután, hogy az előző vezetőség idején felröppent a hír Henry Cavill visszatéréséről Supermanként, bedobták a köztudatba, hogy ők biztosan nem számolnak a színésszel, majd ugyanerre a sorsra jutott az előző gárdából Wonder Woman és a Flash karaktere is, akik közül az utóbbit alakító Ezra Millerrel egyébként annyi baj volt, hogy a kukázása csak azoknak lehetett meglepetés, akik internet közelébe se mentek az elmúlt hónapokban.

Hamar be is indult a nyavalygás, az aláírásgyűjtés és az új kreatív vezetők online máglyára vetése azok által, akik inkább Zack Snydert várták volna vissza a csúcsproduceri székbe, amire egyébként Gunn a Twitteren csak annyit mondott, hogy

tudták, hogy lesznek negatív hangok a döntéseik miatt, de őket teljesen hidegen hagyja a toxikus nyavalygás.

Most a sértődöttségétől szabadulni képtelen Fisher is csatlakozott az ekézők táborához, ami nem is csoda, hiszen az ő alkalmazása valószínűleg fel sem merült azután a paláber után, amit a Warner nyakába szabadított Az Igazság Ligája pótforgatása után. Pedig Walter Hamada távozását egyébként a fiatal színész akár reménysugárként is értékelhette volna, ám ezzel az okoskodó, szemrehányó, burkolatlanul rosszindulatú Twitter-bejegyzéssel most már Gunn-nál is sikeresen elvágta magát:

Fisher a bejegyzésében leírta, hogy nevetségesnek tartja Gunn mentegetőzését, majd kétszínűséggel vádolta meg a rendező-producert, amiért az annak idején még lájkolta Joss Whedon közzétett Twitteres bejegyzéseit, majd azokat a DC Studios élére történő kinevezése előtt egyszerűen törölte. Ezen állításai alátámasztására több képernyőképet is csatolt a Gunn által Whedon megosztásaira adott lájkokról, mintha csak egy egész mappája lenne ilyen képekből arra az esetre, ha bele kellene kötni az élő fába is.

Gunn azonnal válaszolt Fishernek, jelezve, hogy

a Twitteres bejegyzései automatikusan törlődnek néhány havonta, így a lájkok és megosztások törlésének az égadta világon nincsen semmi köze semmihez.

A régebbi posztok automatikus törlése egyébként egy ideje már bekapcsolható lehetőség a közösségi oldalon és mivel annak idején Gunn-nak kis híján dugába dőlt a karrierje néhány tízéves bejegyzés miatt, nem csoda, hogy emberünk azonnal bekapcsolta ezt, amint élesedett az opció.

Nagyon úgy tűnik, hogy Fishernek megint sikerült belerúgnia saját karrierjébe. Az elhíresült balhéja után is kétszer meggondolták a szereposztók, akarnak-e egy olyan színészt a filmjükbe, aki minden véletlen ferde nézést kikér magának, és ezek után minden bizonnyal újabb szakemberek tették nem hivatalos, íratlan tiltólistájukra a nevét. Mivel egy nem különösebben tehetséges fiatal színészről van szó, nemigen lesz a jelenléte sehol nélkülözhetetlen, szóval

mi csak gratulálni tudunk neki, amiért ilyen okosan menedzseli a saját szakmai fejlődését valami tisztességes polgári foglalkozás irányába.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A magyar katonai akciósorozat nagy előzetesében nagyon megy a durrogtatás

Történelmi számsort húztak ki az ötös lottónál

További cikkeink a témában