Ray Fisher neve onnan lehet ismerős, hogy a Warner 2016-ban leszerződtette Cyborg szerepére, és valószínűleg azóta is bánják ezt a döntésüket. A srác ugyanis inkább küzdeni szeret, mint színészkedni. Az előbbi jobban is megy neki.

Volt ugyanis az a fiaskó, hogy Az Igazság Ligája rendezője, Zack Snyder egy személyes tragédia miatt távozni kényszerült a produkciótól, és bár nem túl szép dolog ezt leírni, de a Warner kapva-kapott az alkalmon. Addigra ugyanis a DC filmes univerzumának szépítgetésével megbízott producerek már nem igazán hittek benne, hogy Snyder sötét, humortalan víziója sikerre viheti a Warner szuperhősös filmjeit.

Elköszöntek hát a rendezőtől, és megbízták a Marvel első Bosszúállók-moziját levezénylő Joss Whedont, hogy tegye rendbe a projektet. Ebből aztán lett égszakadás-földindulás, kiderült ugyanis, hogy a rendező egyszerűen képtelen volt normálisan együttműködni a filmre összecsődített sztárokkal. Összeakasztotta a bajszát Gal Gadottal is, de különösen Ray Fisherrel gyűlt meg a baja. A színész által alakított karakter nem igazán nyerte el Whedon tetszését, ezért a saját verziójában minimálisra redukálta Cyborg szerepét. A bemutató után Fisher kampányt indított a Twitteren a rendező ellen, melynek során azzal vádolta meg Whedont, hogy elfogadhatatlan hangnemben beszélt a stábtagokkal és toxikus környezetet teremtett a forgatáson.

Az előzményekről véleménycikkünkben olvashatsz:

Whedon egyébként a minap végre egy interjúban nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. Hosszú hallgatás után elmondta, hogy a forgatásra élete legrosszabb munkájaként emlékszik, ami gyakorlatilag tönkretette a karrierjét, és a film bemutatója után Fisher kampányának köszönhetően nemcsak azzal vádolták meg, hogy kiállhatatlan alkotó, de azzal is, hogy rasszista és nőgyűlölő.

A filmben szereplő színészekkel kapcsolatban elmondta, hogy náluk gorombább bandával még soha életében nem találkozott, és hogy Gal Gadottal szerinte azért nem működött a kommunikáció, mert a színésznőnek nem az angol az anyanyelve. Fisherrel sem finomkodott, bár miért is tette volna? Szerinte a fiatal aktor egészen egyszerűen rossz színész, ő maga pedig folyamatos ellenállással szembesült, a stáb ugyanis Zack Snyder után nem is akarta őt elfogadni, sőt,

azt is meglebegtette, hogy Snyder a háttérből szerinte ellene hangolta a produkcióban résztvevőket.

Hogy pontosan hogy is volt ez, azt már soha nem fogjuk megtudni. Azóta Gadot és Fisher is visszaszólt a rendezőnek, de ezzel már tényleg nincs értelme foglalkozni, hiszen mára már mindenki elmondta elégszer, hogyan is látta a történteket, a többi pedig már lassan annyit ér, mint egy random trollkodás valamelyik rajongói fórumon.

Akkor mégis miért írunk megint erről? Azért, mert Fisher, akinek egyébként a Warner adott először – és valószínűleg utoljára – mozis szerepet, most megint belekötött egy rendezőbe, akivel egyébként soha nem is dolgozott együtt.

James Gunnról van szó, akit egyszer már majdnem tönkretett az, hogy hülyeségeket írkált a Twitterre. A rendező éppen elkezdett dolgozni A galaxis őrzői harmadik részén, amikor valaki előásta az internet mélyéről a direktor néhány korai Twitter-bejegyzését, melyekben Gunn igen ízléstelen poénokkal sokkolta a követőit. A Disney valamelyik buzgómócsing hülyéje gyorsan ki is rúgta a rendezőt, akit a Warner szerencsére tárt karokkal fogadott, így emberünk megcsinálhatta a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag című mozit, amit mi még akkor is a DC egyik legjobb alkotásának tartunk, ha a film a kasszáknál csúfosan elhasalt.

A balhéről itt olvashatsz bővebben:

A Disney később aztán belátta, hogy nem lehet valakit földönfutóvá tenni csak azért, mert tizenpár éve baromságokat irkált a neten, így visszavették Gunnt, aki ott folytathatta a munkát, ahol annak idején abbahagyta.

Azt hihetnéd, hogy Ray Fishernek semmi köze nem lehet James Gunnhoz, de a színésznek mégis sikerült betalálnia a rendezőt, aki valószínűleg most már átkozza azt a napot, amikor regisztrált a Twitterre. Történt ugyanis, hogy amikor kirobbant a Joss Whedon körüli botrány, Alan Tudyk, aki többször is dolgozott együtt a rendezővel, egy bejegyzésben megvédte őt. Tudyk azt írta, hogy ő ugyan nem volt ott Az Igazság Ligája forgatásán, de 17 éve ismeri Whedont, és bár nagyon jó a fantáziája, de nem tudja elképzelni, hogy a rendező tényleg úgy viselkedett, ahogy azt Fisher állítja.

Balra Tudyk, jobbra Whedon

Fisher természetesen Tudykra is rászállt, a színész pedig jobbnak látta visszavonulót fújni, és inkább elnézést kért, amiért olyasmiről mondott véleményt, melynek körülményeit nem ismerhette teljeskörűen. Na és Gunn miért kapja az ívet? Nagyon egyszerű:

annak idején tetszikelte Tudyk bejegyzését, igaz, a lájkját később törölte, amikor a színész maga is bocsánatot kért.

Ennyivel természetesen nem lehet megúszni Fisher haragját. Miután a napokban Gunn egy másik bejegyzése miatt is magyarázkodni kényszerült, Fisher kapva-kapott az alkalmon és felkérdezte őt, hogy akkor már legyen szíves azt is megmagyarázni, miért dobott szívecskét annak idején Tudyk bejegyzésére.

Gunn pedig sajnos az elmúlt évek eseményei miatt mára hajlamossá vált némi túlkompenzálásra. Ahelyett, hogy rá se bagózott volna a színész vergődésére, egy újabb posztban kért elnézést a lájk miatt. Elmondta, hogy nem olvasta el figyelmesen Tudyk Joss Whedont megvédő sorait, és ezért tetszikelte, amikor azonban a színész elnézést kért, és ő rájött, hogy miről is van szó, levette a lájkot.

Így, hogy Fisher ismét előráncigálta ezt a csontig rágott és mára már rohadt fárasztó témát, azt kívánjuk, hogy Gunn bár ne reagált volna semmit az egészre! Bár ezt minden bizonnyal a Cyborg újabb hisztije követte volna, talán idővel a színész rájött volna, hogy már senkit nem érdekel, véltek vagy valósak-e a sérelmei. Akkor talán maga mögött hagyná ezt az egész történetet és elkezdhetne végre a munkájára koncentrálni... már ha ezek után bárki hajlandó vele együtt dolgozni Hollywoodban.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A várva-várt Harry Potter-videojáték legújabb kedvcsinálója húszperces és gyakorlatilag nem történik benne semmi
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!