A Wall Street farkasa Martin Scorsese egyik legjobb filmje, amely 2013-as bemutatása óta töretlen népszerűségnek örvend, és ismét a reflektorfénybe lökdöste az embert, akiről a címszereplőt formázták, azaz Jordan Belfort egykori milliomos, simlis tőzsdecápát.

A film legviccesebb pillanatait azok a képsorok adták, melyek arról szóltak, hogyan küldte szét magát a Leonardo DiCaprio által alakított főhős a nap 24 órájában a létező összes kábítószer segítségével. A film egy nagyon fontos főszereplője a quaalude nevű drog, amit egészen a nyolcvanas évekig antidepresszánsként használtak Amerikában, mígnem az illetékesek kábítószernek minősítették, és tiltólistára tették.

A film szerint ez persze nem akadályozta meg a sikerei csúcsán napi szinten milliókat betermelő Belfortot abban, hogy a haverjaival együtt úgy dobálják lefelé a torkukon a tablettákat, mintha csak egy zacskó Negrót bontottak volna fel.

Erről természetesen a Wall Street igazi farkasát is meg kellett kérdezni egyszer, amire három éve sort is kerített a The Brilliantly Dumb Show nevű YouTube-csatorna.

Amikor a riporter megkérdezte őt, mit csinálna, ha most odatenne az asztalra egy quaalude-ot, Belfort nem igazán köntörfalazott:

Azonnal bevenném!

Azzal biztosan nem lehet megvádolni a csávót, hogy nem tudja, miről beszél, épp ezért lehet nagyon kellemetlen egy drogprevencióval foglalkozó szakember számára az, amikor kijelenti, hogy a quaalude egészen egyszerűen remek dolog, hiszen eufórikus érzést okoz, anélkül, hogy a fogyasztó utána másnapos lenne.

Belfort elmondta, hogy amikor a legdurvábban tolta, akkor legalább napi négyszer állt be, mint a gerely.

Hajnali öt körül fölkeltem, még a feleségem előtt, és bevettem négy quaalude-ot. Ettől öttől hétig be voltam állva, de amikor fölébredt, már teljesen tiszta voltam. Amikor ennek elmúlik a hatása, teljesen normális leszel. Nem olyan, mint az alkohol, hogy fáradt és elcsigázott leszel tőle. Amikor kimegy belőled, teljesen jól vagy.

Nos, Belfortot tényleg nem küldenénk el egy általános iskolába előadást tartani a drogok veszélyeiről. Az interjú alatt elmondta, ő maga olyan volt, mint egy emberi Petri-csésze, hiszen fénykorában nagyjából húszféle kábítószerrel kísérletezett.

Így magabiztosan ki lehet jelenteni, hogy Scorsese egyáltalán nem túlzott a filmjében.
A film elhíresült jelenete a quaalude miatt mozgásképtelen Belforttal és a fehér Lamborghinivel

Végül saját elmondása szerint azért fejezte be ezt az életmódot, mert a felesége ultimátumot adott neki: elhagyja őt, ha nem teszi le a drogokat.

Akkoriban még mindig szerettem, és nem akartam, hogy széthulljon a családom.

Azt azért hozzátette, mivel korábban a feleségével együtt is fogyasztott kábítószereket, sőt, annak idején ezek miatt az alkalmak miatt szokott rá a drogokra, az ultimátum egy kicsit fura helyről jött.

Az elhíresült lamborghinis jelenetről egyébként Scorsese elmondta, hogy azt részben saját élményei inspirálták. Annak idején ugyanis a direktor maga is szedett quaalude-ot, amikor az még legális volt, amivel a repülés miatti félelmét tartotta kordában. Ahogy ő fogalmazott, amikor bevette a tablettát, egyáltalán nem érdekelte, mi történik vele.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Gyűjtők kincse lesz a Legóból épült Szauron sötét tornya

A gyönyörű Trokán Nóra elragadóan kezelte félrecsúszó ruháját Cannes-ban

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés