Április 11-én mutatják be a magyar mozik Alex Garland legújabb filmjét, melyben Amerika egy polgárháború poklába süllyed. A filmben felvázolt katonai konfliktust egy diktatórikus eszközökkel operáló kormányzat és egy szakadár államalakulat szembenállása okozza, mely végül kiterjed az egész USA területére.

A Polgárháború című mozi hősei egyszerű újságírók, akik csak végeznék a dolgukat, de eközben kereszttűzben találják magukat, hiszen mindkét hadakozó fél szeretné eltitkolni a maga szennyesét. Itt megnézheted az alkotás magyar nyelvű előzetesét:

Itt a Polgárháború magyar nyelvű előzetese

Csendben jött, most meg már ez az év egyik legjobban várt filmje.

Garland korábban olyan különleges sci-fiket írt és/vagy rendezett, mint például a 28 nappal később, a Napfény, a Dredd, az Ex Machina és az Expedíció. Egytől- egyig emlékezetes darabok, ezért a legújabb művének bemutatóját is türelmetlenül várjuk. Ezzel kapcsolatban a minap befutott egy nem túl jó hír egy interjú kapcsán, amit Garland a The Guardian újságírójának adott.

A rendező az interjú során elmondta, hogy a Polgárháború az utolsó rendezése.
Alex Garland (Getty Images)

Garland jelenleg is több futó projektben vesz részt íróként vagy producerként, sőt, a Warfare című filmen társrendezőként is dolgozik egy ex-tengerészgyalogos, Ray Mendoza mellett, így a filmezéstől nem távolodik el, azonban azt egyértelművé tette, hogy önállóan már nem fog rendezni.

A 28 évvel később című mozi is szóba került, amin íróként dolgozik és amit a tervek szerint Danny Boyle fog rendezni. Bár annak nem örülünk, hogy Garland visszavonul a rendezéstől, de az legalább jó hír, hogy ez a projekt nincs veszélyben.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

David Beckham közel négymilliárd forintra perli Mark Wahlberget

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés