A Balenciaga már feltöltötte a honlapjára 2024-es kollekciójának darabjait, melyek között most is akad olyan, amitől egy jó érzésű embernek simán kinyílik a zsebében a bicska.

A Towel Skirt, azaz törölközőszoknya nevű darabot például elég megmutatnunk, hogy vérmérséklettől függően agyvérzést vagy szívrohamot kapj. Íme a '24-es divat csúcsa a Balenciaga szerint:

A vizuális sokkhatáson túl a következő információval kell még tisztában lenned:

a képen látható ruhadarabért 925 dollárt, azaz nagyjából 320 ezer forintot kér a divatház.

Ez még akkor is pofátlan összeg lenne, ha a cucc nem úgy nézne ki, mint egy derékra tekert törölköző, márpedig ez a cucc pontosan úgy néz ki, mint egy derékra tekert törölköző.

Szóval két dolgot tehetsz, ha mindenképpen szeretnél magadnak egy ilyet. Ha nemcsak hülye vagy, de sznob is, akkor kifizeted a Balenciagának a 320 ezer forintot, ha ezzel szemben csak hülye vagy, akkor egy otthoni törölközőből csinálsz magadnak egyet és azzal mész ki az utcára.

A párizsi székhelyű divatház egyébként már jó ideje rázza a pofonfát. Sok kedvencünk akad az elmúlt években általuk prezentált katalógusokból, de talán eddig akkor szerettük volna a legjobban pofán verni a vezető tervezőjüket, amikor méregdrága szemeteszsákot akart az emberekre sózni.

Egy nap talán a Balenciaga lesz a modern idők Bastille-ja

A Balenciaga ezúttal egy 700 ezer forintos szemeteszsákkal kedveskedett a világnak.

Persze ha úgy nézzük, ez akár zseniális trollkodás is lehet, amivel a divatcég azt mutatja be, hogy a sznobok akár a szart is megveszik, ha fel van márkázva, de mi nem nézünk ki ennyi kritikai érzéket és humort a divatszakma jeleseiből. Az IKEA viszont mindkettőből csillagos ötösre vizsgázott, amikor ezzel az ajánlattal reagált a párizsiak méregdrága remekművére:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

IKEA_Magyarorszag (@ikea_magyarorszag) által megosztott bejegyzés

Az áruházlánc közösségimédia-menedzsere a posztban így fogalmaz:

Az IKEA is trendteremtő: bemutatjuk a 2024-es tavaszi kollekció sztárját, a VINARN törölköző-szoknyát.

Ezzel a poszttal annyira a fején találták a szöget, hogy hirtelen kedvünk támadt ikeás törölközőkkel elárasztani a divatvilágot.

Ez is érdekelhet:

Kész, vége, Snoop Dogg leszokik a füvezésről

Mi jöhet még ezután? Befagy a pokol?

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában