Azzal valószínűleg senkinek nem mondunk újat, hogy az év első igazi kasszasikere, a Dűne: Második rész – csakúgy, mint Denis Villeneuve sci-fi eposzának első része – Budapesten forgott.

A folytatásra egy rakás új színészt toboroztak a már előtte is díszes társaság erősítésére, így az Elvis című mozival világsztárrá váló Austin Butler mellett a zseniális Christopher Walken is csatlakozott a stábhoz IV. Shaddam császár, az ismert univerzum uralkodójának szerepében.

A Dűne folytatását a lehető legnagyobb vásznon, maximális hangerőn nézd!

Tégy magadnak egy szívességet és áraszd el az érzékszerveidet ezzel a filmmel!

Ez a felállás egyszer már hozott a konyhára a magyar országimázsnak, hiszen Butler a Dűne második részének New Yorki-i premierjén szó szerint áradozott Magyarországról. Ezt mondta az őt kérdező riporternek:

Egész végig Magyarországon voltam. Voltál már ott? Gyönyörű!

Azt is elmondta, hogy Florence Pugh rángatta ki őt a szállodai szobájából, akivel együtt mentek el kirándulni, és nagyon különleges helyeken járt. Itt a számunkra igen kedves megszólalás:

@enews Hey #AustinButler, are you and #FlorencePugh ♬ original sound - E! News

Ha csak ennyi hozadéka lett volna a forgatásnak, már azzal is elégedettek lehetnének a magyar illetékesek, de most a Vanity Fair riporterének nyilatkozó Christopher Walken is beszállt egy igen izmos pozitív PR-ral.

Walken négy év szünet után tért vissza a színészethez, amikor pedig a riporter arra kérdezett rá, mi volt az oka annak, hogy pont a Dűne folytatására mondott igent, a színész ezt válaszolta:

„Természetesen láttam a Dűne első részét. Többször is megnéztem és imádtam. Csodáltam Villeneuve filmjeit. Az Érkezés szerintem csodálatos volt. Aztán a benne szereplő zseniális színészek miatt is el kellett vállalnom, hogy együtt dolgozhassak Javier Bardemmel, Josh Brolinnal, Timothée Chalamet-vel, Florence Pugh-val és Stellan Skarsgårddal.”

Majd a lényeg – mármint számunkra:

És hogy elmehessek Budapestre, ami egy gyönyörű város.

Remek sajtó ez Budapestnek, ami nemcsak turistákat csábíthat a magyar fővárosba, de tovább emeli a városnak a filmesek körében már most is adott nemzetközi jó hírnevét és több produkciót is hozzánk csábíthat a jövőben.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Deadpool és Rozsomák durván egymásnak esnek közös filmjük teljes előzetesében

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés