Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Néhány napja úgy tesz az internet, mintha a FaceApp nevű alkalmazás, ami egy tanuló algoritmus segítségével képes manipulálni a feltöltött fotókat, annyira nagy újdonság lenne, pedig az app már évek óta elérhető.

És egyébként tényleg jó muri. Két éve mi is mentünk vele egy szép nagy kört, amikor híres alfahímekből csináltunk nőket a segítségével.

Itt van az eredmény:

Az, hogy most hirtelen az internet népe megint ráugrott a FaceAppra, a tulajdonosok egy igen ügyes marketingfogásának köszönhető. Azt csinálták ugyanis, hogy útjára indították a #faceappchallenge nevű kihívást, ami néhány nap alatt átment virálba, míg végül már boldog-boldogtalan azzal múlatta az idejét, hogy saját öregkori énjéről töltött fel képeket ide-oda.

Már 2017-ben is figyelmeztetett néhány szakértő az orosz tulajdonú FaceApp meglehetősen laza adatvédelmi szabályaira, de most, hogy a fél internet ezen pörög, megint megkongatták a vészharangot.

Az van ugyanis, hogy az alkalmazás használata előtt a user egy olyan adatvédelmi nyilatkozatot fogad el, mellyel az összes feltöltött kép felhasználásának jogát átengedi a FaceApp tulajdonosainak.

Magyarul, fellősz egy szelfit, hogy megnézhesd, milyen leszel hetven évesen, vagy milyen voltál gyerekként, esetleg milyen lennél nőként vagy szakállal, cserébe a jó orosz tulajok konkrétan bármit kezdhetnek a fotóddal. Például felhasználhatják reklámcélokra, eladhatják, vagy berakhatják háttérképnek, ha ez a perverziójuk. Neked pedig zéró beleszólásod lehet az egészbe.

Szóval érdemes vigyázni, nehogy sírás legyen a nagy röhögés vége!

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.