Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És egyébként tényleg jó muri. Két éve mi is mentünk vele egy szép nagy kört, amikor híres alfahímekből csináltunk nőket a segítségével.

Itt van az eredmény:

Az, hogy most hirtelen az internet népe megint ráugrott a FaceAppra, a tulajdonosok egy igen ügyes marketingfogásának köszönhető. Azt csinálták ugyanis, hogy útjára indították a #faceappchallenge nevű kihívást, ami néhány nap alatt átment virálba, míg végül már boldog-boldogtalan azzal múlatta az idejét, hogy saját öregkori énjéről töltött fel képeket ide-oda.

Már 2017-ben is figyelmeztetett néhány szakértő az orosz tulajdonú FaceApp meglehetősen laza adatvédelmi szabályaira, de most, hogy a fél internet ezen pörög, megint megkongatták a vészharangot.

Az van ugyanis, hogy az alkalmazás használata előtt a user egy olyan adatvédelmi nyilatkozatot fogad el, mellyel az összes feltöltött kép felhasználásának jogát átengedi a FaceApp tulajdonosainak.

Magyarul, fellősz egy szelfit, hogy megnézhesd, milyen leszel hetven évesen, vagy milyen voltál gyerekként, esetleg milyen lennél nőként vagy szakállal, cserébe a jó orosz tulajok konkrétan bármit kezdhetnek a fotóddal. Például felhasználhatják reklámcélokra, eladhatják, vagy berakhatják háttérképnek, ha ez a perverziójuk. Neked pedig zéró beleszólásod lehet az egészbe.

Szóval érdemes vigyázni, nehogy sírás legyen a nagy röhögés vége!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.