Rengeteg ember van az interneten, akinek tényleg hiányoznak az igazi problémák az életéből. Vagy ez a helyzet, vagy az, hogy rohadt nagy baj van a fejekben. Most Katy Perry és Kesha egy-egy tízéves dala miatt követel bocsánatkérést, meg hüppög és szipog a Twitter népe. Álljunk meg egy percre és morzsoljunk el mi is néhány könnycseppet!

Vagy inkább hüledezzünk, esetleg röhögjünk egy jót, amiért tényleg lelki vívódást okoz egyeseknek, hogy Jeffrey Dahmer neve tíz éve felbukkant az említett énekesnők egy-egy számában.

Máris mondjuk, miről van szó. A Netflix múlt héten a műsorára tűzte a Dahmer - Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című tízrészes minisorozatát, ami hamar a nézettségi toplisták élén találta magát. Nem is csoda, hiszen a széria hatásosan tálalja a címszereplő sorozatgyilkos beteg történetét, ami miatt természetesen a dicsérő kritikákkal párhuzamosan be is indult a menetrendszerű nyavalygás. Felmerült, hogy az alkotás feleslegesen zaklatja fel az áldozatok hozzátartozóit, meg az is, hogy a streamingszolgáltató egy rémisztő emberi szörnyeteg alakjának felhasználásával keres pénzt.

Mivel ma már képtelenség úgy horrort – meg úgy általában filmet – forgatni, hogy az ne sértsen senkit, ezért a fentieket inkább nem is kommentáljuk. Ehelyett pörgessük előre az időt néhány nappal, amikor valaki észrevette, hogy Jeffrey Dahmer neve felbukkant tíz évvel ezelőtt két rágógumi popslágerben, és ez mélységesen felháborított néhány száz (ezer?) embert. Az egyik ilyen dal Katy Perry Dark Horse című száma, melynek rapbetétében Juicy J ezt találja szövegelni:

Uh, ő egy igazi fenevad,
Úgy hívom, Karma,
Megeszi a szíved, mint Jeffrey Dahmer.

El sem tudjuk képzelni, miféle jeges borzalom csaphatott le azokra, akik az idézett dalszöveg miatti traumájukkal bőgték tele a Twittert. Rengetegen követelték, hogy Katy Perry kérjen bocsánatot a dal miatt. A sírva-zokogva fetrengő, magukat megsértve érző felhasználók szerint a dalszöveg alantas és borzalmas és romantizálja a sorozatgyilkos alakját, akiről egyébként a legtöbben csak a sorozat miatt tudják, hogy egyáltalán létezett valaha.

Konkrétan felfordult a gyomrom. Katy Perrynek bocsánatot kell kérnie – írta valaki, aki körül most minden bizonnyal összedőlt a világ és kicsúszott a talaj a lába alól és felt triggered és valószínűleg azonnal telefont ragadott, hogy bekéresse Perry menedzserét.

Ha ez a tragédia nem lenne elég, valaki azt is kikukázta, hogy nemcsak Katy Perry volt olyan érzéketlen, hogy Dahmer nevével dobta fel az egyik számának szövegét. Keshának ugyanis 2010-ben a Cannibal című dalában volt pofája ezt énekelni:

Desszertnek szívom a fogad,
Túl édes és már véged is van,
Nyomok egy Jeffrey Dahmert.

Szóval Kesha is szégyellheti magát, amiért ilyen förtelmet adott az akkori fiatalok szájába – nem mi mondjuk, a Twitteren írta valaki –, és neki is bocsánatot kellene kérnie, hiszen a sorozatgyilkosokat ki kellene hagyni a popzenéből.

(forrás: New York Post, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Sajnálattal közöljük: nem biztos, hogy le tudnád csapni Mark Zuckerberget

Azt hiszed, egy mozdulattal szétfejelnéd a Facebook vezérét? Csak lassan a testtel!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Most a görögöket bosszantotta fel a Netflix a homoszexuálisként ábrázolt Nagy Sándorral

Új előzetest kapott a film, melyben az USA egy polgárháború poklába süllyed

További cikkeink a témában