Nem is az a felfoghatatlan, hogy ma 72. életévét tölti be a legendás rendező, hanem hogy még mindig olyan filmeket képes rendezni, mint A Wall Street farkasa. Videón mutatjuk, miért imádjuk feltétlen szeretettel.

Martin Scorsese legelső kisfilmje sem mai darab, 1959-ben forgatta le Vesuvius VI címmel, amim barátok között is 55 évvel ezelőtt történt. Teljesen valószínűtlen, hogy egy hosszú évtizedek óta remek filmekkel érkező direktor olyan vazzegszámlálót kipörgető filmet rittyentsen össze kvázi vén fejjel, mint a The Wolf of Wall Street, de annak függvényében, hogy ugyanez az ember adta a világnak a Taxisofőrt, a Nagymenőket és a Dühöngő bikát, nem túl nagy meglepetés. Scorsese, akit az Akadémia "nem komáz", kilenc Oscar-jelölésből mindössze egyet sikerült szobrocskára váltania, pont A tégláért, ami ugyebár egy remake, de mekkora remake, kvázi jobb mint az eredetije, a Szigorúan piszkos ügyek, ami önmagában, vagy inkább trilógiaként is remekmű, Jack Nicholson beemelésével viszont új szintre került a mozi.

Scorsese, aki Robert De Nirót kiemelte a világnak az Aljas utcákban, és remek koncertfilmet forgatott a The Rolling Stonesnak, a zenekar iránti rajongását többször is a Gimme Shelterrel fejezte ki, megszólalt például a Casinóban, a Nagymenőkben és A téglában is. Imádja a nagy hangzavar után beállt csendeket, a hosszú snitteket, előszeretettel ugrik be biodíszletnek saját mozijaiba és láthatóan szereti a szőke nőket, akiket filmjei főhősei mindig pozitív karakterként látnak. Scorsese nemsokára a The Ramones-ról forgat doksifilmet, addig is még összehoz egy Grateful Dead-dokumentumfilmet producerként, de egy HBO-projektet is rendezni fog a '70-es évek New York-i rock'n'roll színtér kerül elő olyan színészekkel, mint Juno Temple és Olivia Wilde. Szülinapja örömére vegyük át filmjeit egy remek videóban, amiben minden benne van, amiért rajongunk érte. Igen. Hallani fogod benne a Gimme Sheltert.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Gyűjtők kincse lesz a Legóból épült Szauron sötét tornya

A gyönyörű Trokán Nóra elragadóan kezelte félrecsúszó ruháját Cannes-ban

További cikkeink a témában