A Frédi és Béni futurisztikus ellenpárja volt A Jetson család, amit 1962-ben kezdett el gyártani az amerikai Hanna-Barbera stúdió, de nálunk csak a rendszerváltás után, 1990 júliusában tűzte először műsorra a Magyar Televízió.

A két kőkorszaki szaki érdemei elvitathatatlanok, különösen Romhányi József zseniális rímcsokrai miatt csapkodtuk annak idején a térdünket, de azok a gyerekek, akikhez közelebb állt a sci-fi, Jetsonék kalandjai elé talán még annál is szívesebben huppantak le esténként.

Őket komoly nosztalgiával töltheti el a tény, hogy a családfő, George Jetson, aki felnőttként a Spacley Űrkerék Vállalatnál gürcöl főállásban, valamikor idén látja meg a napvilágot.

Bár születésének pontos napját nem ismerjük, az a sorozatban itt-ott elszórt információkból nyilvánvaló, hogy emberünk 2022-ben születik meg.

Hogy hány éves volt Mr. Jetson a sorozat idején, azt az 1962 decemberében sugárzott, A tesztpilóta című epizódból tudhatjuk. Ebben a részben – itt megnézheted a jelenetet eredeti nyelven – egy doktor azt mondja a családfőnek, hogy biztosan megéri a 150 éves kort, amire emberünk ezt válaszolja:

Akkor még van 110 jó évem!

Nem kell hozzá matekzseninek lenni, hogy ebből az ember kiszámolja, hogy George Jetson a sorozat elindulásának évében a történet szerint kereken negyven éves, vagyis a születésének évéhez már csak azt kell tudnunk, hogy a történet pontosan mikor játszódik.

Ez az információ ugyan nem hangzik el a szériában, de a bemutatását megelőzően kibocsátott promóciós anyagok tisztázzák a dolgot. Ezekben ugyanis azt írják, hogy A Jetson család kereken száz év múlva játszódik, vagyis 2062-ben. Egy egyszerű kivonással tehát meg is lehet kapni hősünk születési évét, ami nem más, mint 2022.

A jövő tehát hivatalosan is elkezdődött. Neked már nincs is más dolgod, mint hogy megnézd a sorozat intróját és elmerengj azon, mennyire istentelenül rohan ez a rohadék idő.

Ez is érdekelhet:

A tíz legszebb tévés élményünk a nyolcvanas, kilencvenes évekből

A félmeztelen nénis dezodorreklámtól a Walt Disney bemutatjáig. Szerinted mit hagytunk ki?

(forrás: Snopes)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés