A Disney élőszereplős Hófehérke és a hét törpe-remake-jét az elmúlt hónapokban többször is emlegették, nem feltétlenül úgy, ahogy a stúdió szerette volna.

Először is, a diverzitást támogatandó az alkotók egy latin származású színésznőt szerződtettek le a címszerepre, aki ugyebár kapásból nem felelhet meg a karakter egyik alapvető, még a nevében is hangsúlyozott tulajdonságának.

Aztán Peter Dinklage küldte el a készítőket látatlanban is a sunyiba, amiért egy olyan sztorihoz nyúlnak, mely erősíti a törpékkel kapcsolatos sztereotípiákat.

Hiába latin színésznő kapta Hófehérke szerepét, a Disney élőszereplős adaptációja valaki szerint még így sem elég polkorrekt

Ha egy kicsit töröd a fejed, akár magad is kitalálhatod, ki emelte fel a szavát a készülő film ellen.

A Disney aztán jelezte, hogy egy egészen új megközelítést fognak alkalmazni, így a végtermék nem fog sérteni senkit. Nos, az új megközelítést készséggel elhisszük, de az tuti, hogy a jelmez mindenben követni fogja az 1938-as klasszikusban látottakat.

Íme az első forgatási fotók a West Side Story ifjú sztárjával, Rachel Zeglerrel a főszerepben, aki a hagyományos sárga szoknyában és kék felsőben bújt bele az ikonikus hercegnő szerepébe, aki a színésznő szerint sokkal erősebb lesz, mint az eredeti mesében.

A filmet Marc Webb rendezi Greta Gerwig forgatókönyve alapján, a gonosz mostoha szerepében pedig Gal Gadot szerepel majd. Véleményes, de szerintünk sokan nem tartják majd hitelesnek, amikor a varázstükör azzal a hírrel lepi meg a mostohát, hogy nem ő, hanem Hófehérke a legszebb a vidéken.

Ez is érdekelhet:

Csüccs le a Netflix elé, kijött a Love, Death + Robots 3!

A három okos robot tovább röhögcsél a hülye, kihalt embereken, óriásrák terrorizálja egy hajó legénységét, hangyaboly úszik az űrben, és persze vér, vér, vér.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Végül a Netflix mutatja be Richard Linklater új vígjátékát, melynek be is futott az első kedvcsinálója