Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bruce Willis jelenleg is Budapest utcáin igyekszik megmenteni a világot, a Die Hard 5 nálunk forog, ennek örömére bemutatjuk fővárosunkat a legismertebb hollywoodi szuperprodukciókon keresztül.

 1. 10/10


  Suszter, szabó, baka, kém

  A film, ami szükségét érezte, hogy az angol-amerikai színészek magyarul beszéljenek benne, akkor is, ha nem megy. Arra nem gondoltak, hogy a mozit itthon is sokan látják majd eredeti hanggal, és röhögik könnyesre magukat, amikor a film eleji, itthon forgatott kávézós beszélgetése egy olyan nyelven folyik, ami a magyarra csak nyomokban hasonlít.

 2. 9/10

  Monte Carlo

  Hogy Budapest mennyire hasonlít Monte Carlóra, arról inkább ne nyissunk vitát, maradjunk annyiban, hogy valóban egyre többet látunk az V. kerületben Maseratikat, a kaszinók számával sincs probléma, a pálmafák meghonosításával viszont még mindig csehül állunk. A Selena Gomez-film csúnyán el is hasalt a mozikban, de azt legalább elmondhatjuk, hogy nem a Nyugati pályaudvaron felvett jelenetek okozták a vesztét.

 3. 8/10

  Én, a kém

  Eddie Murphy és Owen Wilson olyan lazán adták elő a kémet Budapesten, hogy azzal sem a világ mozinézői, sem mi, magyarok, nem tudtunk mit kezdeni. A várban és annak környékén parádézó bagázsnak mondjuk jól állt a háttér, csak sajnos a cselekménnyel akadtak olyan méretű problémák, amelyeket csak nagy nehézségek árán lehetett volna betuszkolni egy Parlament méretű épületbe.

 4. 7/10

  8MM 2

  Ennek a filmnek szinte semmi köze sem volt az első részhez, de legalább levetkőzött benne Görög Zita, többször is, majd csúnya halálát lelte. Egyetlen jelenetért már megérte leforgatni: az a bizonyos édeshármas beégett a retinánkba, de a Budapesten felvett film többi részét a tudatunk megpróbálta törölni a memóriából, elég sok sikerrel. Annyi még maximum megmaradt, hogy a záró képsorok a kisföldalattin készültek. Na meg azok a mellek…

 5. 6/10

  Borgiák

  „Te, az ott nem a Jeremy Irons a Sziget VIP részlegében?” „Te, az ott nem Jeremy Irons a mexikói étteremben?” A válasz mindig: DE. Irons valósággal bevette Budapestet, jó arc volt mindenkivel, még a sorozata is rendben van, szóval kifejezetten örülünk a nálunk forgatott jeleneteknek és a művész úrnak is.

 6. 5/10

  Bel Ami

  Robert Pattinson Budapestre érkezése rengeteg tiniszívet dobogtatott meg, az esemény nagysága pedig ahhoz bőven elegendő is volt, hogy elvonja a jónép figyelmét Uma Thurman és Christina Ricci Budapesten tartózkodásáról. Míg Pattinsont nehezebb volt megközelíteni, mint Barack Obamát, a két színésznő valószínűleg a figyelemelterelés következtében nyugodtan borozhatott volna az Akvárium környékén, a kutyát nem érdekelte volna. Kár.

 7. 4/10

  Underworld

  Vámpírok a Gozsdu udvarban, feszes cuccokban. Kate Beckinsale-t mi is megnéztük volna magunknak, ahogy azokban a bizonyos szűk szerkókban irtja az ellent a metróaluljáróban, de esélyünk sem volt.

 8. 3/10

  Kémjátszma

  Brad Pitt jószerivel már vehetne is magának egy kisebb méretű épületet Magyarországon (értsd: Parlament), úgyis folyamatosan itt tévelyeg, Robert Redford viszont már nem annyira. A Kémjátszmát a mai napig is az egyik legjobb Budapesten forgatott filmként tartják számon, bár azt azért nehezményezzük, hogy fővárosunkat Berlinként próbálták meg eladni a mozi készítői.

 9. 2/10

  Evita

  Madonna megbénítja Budapestet. És most nem az eddigi egyetlen koncertjéről beszélünk. Emlékezzünk inkább Antonio Banderas-szal közös munkájára, ami egy röpke pillanatra Buenos Aires-szé varázsolta fővárosunkat. Ha valakinek nem tűnt fel a turpisság, akkor ajánljuk, hogy haladéktalanul keresse fel szemészét!

 10. 1/10


  Budapest a vásznon - futottak még...

  Mission Impossible – Phantom protokoll
  A szállító 3
  Csodálatos Júlia
  Max
  A csíkos pizsamás fiú
  Az adósság
  Vörös zsaru

  A vér és méz földje

  Angelina Jolie és Brad Pitt feltalálta a teleportot, így Budapest bármely pontján felbukkanhattak random módon, játszótereken, kispesti plázákban, késdobálókban, közben az asszonyka forgatott egy filmet is, ami ugyan csúfos bukás lett, de sebaj, majd Pitt szintén itt rögzített World War Z-je rendbe teszi a dolgokat. A remény hal meg utoljára...

  Ha hasonló anyagokra éhezel, nézz bele Profil rovatunkba!

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.