Kevin Feige a San Diego-i Comic Conon végre bedobott egy igen izmos infobombát a Marvel moziverzumának jövőjére vonatkozóan. Volt olyan leleplezés, amit már sejtettünk, de combos meglepetések is jöttek. Soroljuk, mit érdemes tudni.

A negyedik fázis összesen tíz mozifilm és Disney +-os sorozat összehangolt folyama, vagyis ha a szuperhősös világ rajongója vagy, nem fogod megúszni a Disney streamszolgáltatásának előfizetését.

Ezek a projektek jönnek szép tömött sorban a következő két évben:

Black Widow (2020. május 1.)

Nem volt különösebb meglepetés, hogy a következő film a Fekete Özvegy lesz, ami Budapesten forgott, és a bemutatott klip azt is felfedte, hogy a magyar főváros egy flashback erejéig végre önmagát fogja alakítani, vagyis kiderül, mi történt a Fekete Özveggyel Budapesten. Sólyomszem szereplését még nem erősítették meg, de mivel együtt keveredtek nálunk kulimászba, valószínűleg ő is tiszteletét teszi majd a filmben. Kiderült továbbá, hogy a film főgonosza a Kiképző nevű karakter lesz, aki fotografikus memóriája és emberfeletti reflexei miatt bárkinek a harcstílusát le tudja utánozni. David Harbour egy ex-KGB ügynököt, egyúttal Fekete Özvegy ex-férjét fogja alakítani, aki egy olyan szuperhős-formáció tagja, melyet a szovjetek azért hoztak létre, hogy Amerika Kapitány mintájára nemzeti hősöket csináljanak a Szovjetuniónak.

The Falcon and the Winter Soldier (2020. ősz)

Ez sem különösebb meglepetés, hiszen már egy ideje tudni lehetett, hogy saját sorozatot kap Sólyom (Anthony Mackie) és Bucky Barnes, azaz a Tél katonája (Sebastian Stan) párosa, ami kizárólag a Disney +-on lesz elérhető. Jóféle buddy movie-t ígérnek, ami tele lesz az MCU fehér foltjait kitöltő epizódokkal.

The Eternals (2020. november 6.)

Az Örökkévalók egy olyan emberfeletti lényekből álló csapat, mely felesküdött az emberiség védelmére. Jack Kirby legendás képregénysorozata végre filmváltozatot kap, melyben Richard Madden, Kumail Nanjiani, Brian Tyree Henry és Salma Hayek mellett Angelina Jolie is szerepet kap.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021. február 12.)

A Marvel nem veszi félvállról a távol-keleti piacot. Annyira nem, hogy Shang-Chi képében érkezik az első megfilmesített kínai szuperhős, akinek tulajdonképpen nincs semmilyen szuperképessége, viszont emberfeletti szinten nyomja a harcművészetet. A címszereplőt az ázsiai származású Simu Liu, a főgonosz Mandarint pedig a hongkongi akciósztár, Tony Leung fogja eljátszani. Érdekesség, hogy a Mandarin egyszer már szerepelt az MCU-ban, mégpedig a Vasember 3 Sir Ben Kingsley által megformált gonoszaként, de arról a verzióról a film második felében kiderült, hogy csak elterelés. Ez most nem az lesz.

WandaVision (2021. tavasz)

Bár korábban olyan információk láttak napvilágot, hogy a WandaVision egy alternatív hetvenes években játszódik majd, melyben Wanda és Vízió férj és feleség, de most Kevin Feige megerősítette, hogy a sorozat a Végjáték eseményei után játszódik majd, ami arra enged következtetni, hogy valamilyen formában mégis sikerül feltámasztani a Végtelen háborúban csúnya halált halt Víziót. Mivel a széria története kapcsolódni fog a szintén 2021 tavaszán érkező Doctor Strange 2-höz, melyben Wanda is szerepelni fog, ezért erős a gyanúnk, hogy a legfőbb varázslónak valamilyen módon köze lesz az android visszatéréséhez.

Loki (2021. tavasz)

Tudtuk, hogy önálló sorozatot kap Tom Hiddleston népszerű antihőse, Loki, és most már a logót is alaposan szemügyre vehetjük. A széria ott folytatódik majd, ahol a Végjáték befejeződött Loki számára, vagyis egy alternatív idősíkban a bajkeverés istene ellopta a Tesszeraktot New York-ban, majd a tér végtelen kövével ismeretlen helyre távozott. Érdekes lesz.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021. május 7.)

Kapaszkodj meg, ugyanis a Doctor Strange második részéről az a hír járja, hogy ez lesz a Marvel moziverzumának első hororfilmje. Na jó, nem kell megijedni, a családbarát besorolás marad, de Scott Derrickson rendező, akinek az első részt is köszönhetjük, elmondta, hogy félreteszik az előzmény vicceskedő hangulatát, és egy gótikus horrort fog letenni az asztalra. A sztoriról csak annyit tudunk egyelőre, hogy a Skarlát Boszorkány is tiszteletét teszi a filmben, és hogy a főgonosz az álomdimenzió ura, Rémálom lesz majd.

What If...? (2021. nyár)

Erről a Disney +-ra érkező szériáról csak annyit tudunk egyelőre, hogy ez lesz az MCU első animációs sorozata, melyben a hősöknek az azokat alakító színészek kölcsönzik a hangjukat. A képregényes What If...? tagjai teljesen elszállt gondolatkísérletek, melyek arról elmélkednek, hogy mi lett volna, ha Pókember csatlakozik a Fantasztikus Négyeshez vagy ha Amerika Kapitányt elnöknek választották volna (stb.), így valami ilyesmire számíthatunk animációs formában is.

Hawkeye (2021. ősz)

Nem kap saját egész estés filmet Jeremy Renner karaktere, de azért egy sorozatot adnak neki, ami a hírek szerint sokkal földhözragadtabb lesz, mint az MCU többi filmje, és arról fog szólni, hogyan adja át a stafétát Clint Barton a női Sólyomszemnek, Kate Bishopnak.

Thor: Love and Thunder (2021. november 5.)

Akinek bejött a Thor: Ragnarök, az örülhet, ugyanis a negyedik részt is Taika Waititi rendezi majd, és a Comic Conon azt is megtudtuk, hogy Chris Hemsworth mellett visszatér Tessa Thompson Valkűrje, aki ezúttal az MCU első nyíltan meleg karaktereként mutatkozik be. Az igazi meglepetés azonban nem is ez, hanem az, hogy visszatér Natalie Portman is Jane Foster szerepében, aki – figyelem! – valószínűleg a női Thort fogja alakítani a moziban. Ezt onnan lehet tudni, hogy Waititi elmondta, Jason Aaron 2014-es Thor-képregénysorozatát veszi alapul, melyben Thor méltatlanná válik a Mjölnirre és Foster lesz az új villámisten. A Comic Conon Portman a pöröllyel a kezében lépett színpadra, ami szintén elég egyértelművé teszi a dolgokat.

A fentiek mellett Kevin Feige megemlítette, hogy jön még néhány egész estés film, amiről idő hiányában nem tudtak most beszélni. Ilyen A galaxis őrzői vol. 3., a Fekete Párduc 2., a Fantasztikus Négyes (Végre!), a Mutants, ami az X-ment vezeti be a Marvel moziverzumba, a Marvel Kapitány 2 és egy igazi meglepetés:

Blade-et, vagyis Pengét is rebootolják!

Akik Wesley Snipes visszatérésében reménykednek, jobb, ha lehűtik magukat! A Fénybenjáró ugyanis az Oscar-díjas Mahershala Ali alakításában tér vissza a vásznakra.

Itt a hivatalos logo:

Szó se róla, izgalmas időszaknak nézünk elébe.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában