A Monty Python leghíresebb tagja továbbra is tojik a politikai korrektségre.

Természetesen John Cleese-ről van szó, aki már többször is egyértelművé tette, hogy nem hajlandó kilúgozni a humort, csak azért, hogy ne sértsen meg másokat. Egyszer például mesteri szarkazmussal elnézést kért az összes angoltól, amiért a Python tagjaként állandóan a kontójukra poénkodott...

...egy másik alkalommal pedig addig poénkodott a rabszolgasággal egy nyilvános beszélgetésen, hogy az egyik beszélgetőpartnere elvette tőle a mikrofont:

John Cleese addig poénkodott a rabszolgasággal egy nyilvános beszélgetésen, hogy elvették a mikrofonját

A politikaikorrektség-ellenességéról híres komikus akkorát alakított, hogy az egyik résztvevő nemes egyszerűséggel elhallgattatta.

Ezek után egyáltalán nem csodálkozunk amiatt, hogy Cleese most megint valami hasonló miatt került a hírekbe. Jelenleg a komikus a méltán híres Python-klasszikus, a zseniális Brian élete című film színpadi adaptációján dolgozik, mely még mai szemmel is rekeszizomszaggató élmény, azonban azt sem nehéz belátni, hogy néhány poénja a woke nemzedék szemében igazi vörös posztó lehet.

Ilyen az a jelenet, melyben a Júdeai Nemzeti Front néhány tagja arról beszélget, hogy az egyiküknek vajon férfi létére jogában áll-e gyereket szülni.

Cleese elmesélte, hogy a színházi feldolgozás egyik olvasópróbáján néhány színész felvetette, hogy talán el kellene gondolkodni azon, hogy érdemes-e kivágni ezt a párbeszédet a műből. A Twitteren ezekkel a szavakkal adta közre a sztorit:

Néhány napja Londonon kívül beszélgettem a közönségemmel, akiknek elmondtam, hogy színpadra adaptálom a Brian életét (NEM musical lesz). Elmeséltem, hogy egy éve az akkor legfrissebb változat olvasópróbáját tartottuk New Yorkban és az összes színész – köztük számos Tony-díjassal – azt tanácsolta nekem, hogy vágjuk ki a Loretta-jelenetet.

A bejegyzés végén afelől sem hagyott kétséget, mit gondol erről:

Természetesen eszem ágában sincs így tenni.

Nos, valaki meglepődött?

(forrás: Deadline)

Ez is érdekelhet:

Egy másodperc alatt lerendezte a fegyveres rablót az ex-tengerészgyalogos

„A tengerészgyalogságnál nem tökölődésre tanítottak.”

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában