Tudjuk, hogy még csak március van, de mivel ennél már nem lesz feljebb, mi hivatalosan is kinevezzük az év apukájának – érezd az iróniát, légyszi! – a 32 éves Wayne Coldicuttot, aki szombat este kirkdale-i otthonában a tévé előtt ülve úgy döntött, hogy megvicceli a famíliát.

Ilyenkor elő lehet venni a fingpárnát, esetleg meg lehet várni az ajtó mögött az asszonyt, hogy amikor belép a szobába, egy hangos üvöltéssel hozzuk rá a frászt, de Wayne úgy érezte, hogy ezek az ósdi trükkök nem elég kreatívak ahhoz, hogy pornósnevű élettársa – Becca Redhead – érezze a törődést. Ő inkább keresett a YouTube-on egy olyan videót, mely a BBC atomtámadás esetére bekészített tájékoztatását illusztrálja, aztán szólt a feleségének, hogy baj van, mert az oroszok kilőtték az atomot az Egyesült Királyságra.

Becca annyira bedarázott, hogy halálfélelemben ölelte magához közös kisfiukat, és azonnal hívta anyukát, feltételezhetően azért, hogy elbúcsúzzon tőle. Mivel Wayne még ezt látva sem szólt, hogy az egész csak egy nagyon ízléstelen tréfa, végül Becca édesanyja közölte a lányával, hogy nála a BBC-n csak a szokásos megy, szóval a hiba valószínűleg az ő készülékükben lehet.

Most, amikor az oroszok éppen Ukrajnában békefenntartanak, az atomfegyverek bevetése pedig már többször is felmerült a háborús retorika részeként, talán nem is kell részleteznünk, miért is volt nagyon tuskó Coldicutt prankje. Emberünk ráadásul nem hogy elszégyellte volna magát, még fel is tolta a videót a Twitterre, ahol természetesen meg is kapta, hogy az effajta humnorkodásnak talán nem pont most lett volna itt ideje.

Nem szeretnénk persze prédikálni. Ha rajtunk múlik, mindenki abból csinál viccet és azon nevet, amin csak akar, de jelen helyzetben azért érdemes némi önkritikát gyakorolni, mielőtt az ember rátenyerel a megosztás gombra, vagy ha nem, számítson rá, hogy kivált némi nemtetszést azokból, akikbe egy kicsit több együttérzés szorult.

Ez is érdekelhet:

(forrás: Daily Mail)

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni a következő PlayStation és Xbox a mesterséges intelligencia szerint