Néhány hete felreppent a hír, hogy a Nintendo még idén a boltokba küld egy új, erősebb Switch-et. Most érkezett még néhány új info, melyek szintén azt támasztják alá, hogy a japán cég egy helyes kis másfélgenerációs ugrásra készül.

A Switch igazi meglepetéssiker a megjelenése óta. A tévére dokkolható alapgépen kívül már kapott egy kizárólag kézikonzolként használható változatot is a Lite képében és most iparági bennfentesek azt sutyorogják, hogy karácsony környékén jönni fog egy olyan verzió is, ami mind kijelzőben, mind hardverben jelentősen fejlettebb lesz a 2017-ben bemutatott elődnél.

Az eredeti hírek arról szóltak, hogy az érkező gép immár AMOLED kijelzővel lesz szerelve és dokkolt módban képes lesz a játékokat akár 4K felbontásban is futtani, most pedig ehhez jött még egy apró technológiai részlet, ami szintén azt támasztja alá, hogy a Nintendo alapos ráncfelvarrást tervez.

A Bloomberg insider forrásra hivatkozva jelentette, hogy a gép belsejébe egy modern Nvidia processzor kerül, ami sokkal erősebb lesz annál, mint ami a lassan négy éve megjelent eredeti Switch-ben található. Az új procinak nemcsak a 4K felbontást köszönhetjük majd, de képes lesz futtatni az Nvidia DLSS (Deep Learning Super Sampling) technológiáját is, ami sokkal látványosabb grafikát eredményez majd.

A DLSS egyébként leegyszerűsítve egy olyan megoldás, ami képes az alacsonyabb felbontáson renderelt grafikai elemeket egy tanuló algoritmus segítségével felskálázni. Így az új Switchen mind hordozható, mind dokkolt módban a felbontás, az effektek és a képfrissítés terén is komoly előrelépés várható.

A Bloomberg megjegyzi, hogy a technológia a régebbi játékoknál csak egy opcionális frissítés esetén lesz elérhető, így előfordulhat, hogy csak az új modell megjelenése utáni címek élnek majd az erősebb hardver nyújtotta lehetőséggel.

A Nintendo egyelőre még nem kommentálta a híreket, de a szaksajtó fontosabb szereplői már kész tényként kezelik, hogy idén karácsoynkor megérkezik az új gép a boltok polcaira.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Már magyarul is nézhető a kőkemény vikinges akcióthriller kedvcsinálója