Köztudomású tény, hogy Keanu Reeves Hollywood egyik legjobb arca, amit a világhírű színész rendszeresen be is bizonyít. Legutóbb például a negyedik John Wick forgatásán állt neki cipekedni, pedig az ilyesmire a produkcióknak általában külön embereik vannak. Ez persze nem akadályozta meg a sztárt, hogy ő is kivegye részét a pakolásból, egyszerűen csak mert segíteni akart.

A segítő szándék pedig olyasmi, ami nála nem merül ki abban, hogy olykor hajlandó odaállni a többi stábtag mellé. Úgy tűnik, ez az ő esetében a személyiségéből fakad, amire most a Mátrix: Feltámadások apropóján ismét bizonyítékot kaptunk.

A film egyébként rendkívül megosztó lett. Nekünk is akadtak kétségeink, de a fanyalgó kritika ellenére sem akartuk lebeszélni a nézőket a film megtekintéséről. Annyira nem, hogy még az idei év 50 legjobb filmjéről szóló toplistánkba is beleraktuk.

2021 ötven legjobb filmje

Megint vége az évnek, megint jól össze lehet veszni. 2021-ben ezek voltak szerintünk a legjobb filmek.

Na de vissza Keanu emberi minőségéhez, hiszen ez a cikk most igazából nem arról szól, hogyan sikerült visszatérni a Mátrix világába! A szívmelengető hírt sajnos kénytelenek vagyunk egy szomorú ténnyel indítani: a színész húgát, Kimet 1991-ben leukémiával diagnosztizálták, az állapota pedig pont akkor vált súlyosabbá, amikor a bátyja elkezdte az első Mátrix forgatását. Reeves egy percig sem gondolkodott, felfüggesztette a produkciót, eladta a házát, hogy közelebb költözhessen a húgához, és a következő hónapokban az ápolójaként élte az életét.

Kim aztán jobban lett, Keanu pedig folytathatta a filmezést. Életének ezen időszakáról egy interjúban csak ennyit mondott:

Kim mindig ott volt nekem. Én is mindig ott leszek neki.

És ezzel még nincs vége, később kiderült ugyanis, hogy a színész az 1999-es legendás moziért kapott gázsijának 70 százalékát (!) egy olyan alapítványnak utalta, mely a leukémia elleni gyógymódok kifejlesztésén fáradozik. Ha esetleg a rosszmájúság netán valakivel azt mondatná, hogy mindez csak PR-fogás, esetleg Reeves-nek kizárólag az adójóváírás miatt van szüksége ilyen trükkökre, azt is érdemes tudni, hogy a sztár nem szokta bejelenteni, ha jótékonykodik, ez általában az adományozott oldalról szokott kiderülni.

A pénz egyébként sem egy olyan dolog, amivel a jelek szerint emberünk túl sokat szeret foglalkozni. Korábbi produkciókban például a gázsija egy részéről is hajlandó volt lemondani azzal a feltétellel, hogy az így megtakarított összeget osszák szét a stábtagok között. Ugyanezt a Mátrix: Feltámadások esetében is megjátszotta, hogy több pénz jusson más produkciós költségekre, az első Mátrix forgatása után pedig tucatnyi Harley-Davidsont osztott szét a kaszkadőrök között, hogy ezzel köszönje meg a munkájukat. Ezeken kívül rendszeresen szokták látni a metrón és más tömegközlekedési eszközökön is, mely alkalmakkor mindig előzékeny és udvarias, ha a rajongók megközelítik.

Szóval emberünk színészi képességeiről esetleg lehet visszafogott vitákat folytatni, de azon, hogy ki az Álomgyár legszimpatikusabb, legemberibb sztárja, ezek ismeretében nemigen kell hosszan gondolkodni.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában