Rengeteg kérdés felmerült bennünk, miután megnéztük a delfinekkel suttogó, szivárványt könnyező, napfénylelkű zenész legújabb zenéjét, melyben a Szomorú szamuráj után harminc évvel Kozsó ismét a Távol-Keletre merészkedik.

A valamiért angol címmel fejbe kólintott dalt elméletileg az Ámokfutók nevű formáció szülte, de ezúttal Kocsor Zsolt mellől hiányzik a két dögös táncosnő, helyettük pedig beugrott a jóárasított Alekosz, és a tiszteletlen hasonlat miatt utólag kérünk elnézést az érintettektől. A dalszöveg kétszer csíp, mint egy túlfűszerezett csípős csirke; először, amikor meghallod, másodjára pedig akkor, amikor megnézed, jól hallottad-e, és kiderül számodra, hogy igen.

Íme egy magasröptű rímpár az első verzéből:

Furán nézett a szemembe,
Mikor a csirke mellét a kezembe tette.
És mondta, ez bomba jó,
De kijavított, hogy gomba ó.

Aztán arról is lehetne beszélgetni, mennyire fájdalmasan sztereotipizált az egész dal, de lehet, hogy ennyire már nem érdemes mélyre menni. A mélyre menésben Kozsóval egyébként sem tudunk versenyezni, ezért további kritika helyett mutatjuk inkább magát a klipet:

Nagyon fájdalmas lenne számunkra, ha az idei fesztiválszezon ettől az alkotástól lenne hangos, de mivel a gagyi bizonyos körökben soha nem ment ki a divatból, sajnos az is biztos, hogy nem utoljára hallottuk ezt az akusztikai környezetszennyezést.

Ez is érdekelhet:

Krindzselve fogsz bólogatni Kordáék legújabb bulihimnuszára

A Repteret most el is felejtheted egy időre.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés