Első ránézésre is egyértelmű, hogy a Lego elképesztően részletes készlettel szúr oda A Gyűrűk Ura-rajongók pénztárcájának. A kifejezetten felnőtt építőknek szóló Icons sorozaton belül is egyedinek számító koncepcióval a Völgyzugoly az egyik legszebb készlet.

Már így az elején bevallom, nem vagyok elkötelezett rajongója A Gyűrűk Urá-nak, de ezt a szettet én is baromi szívesen nézegetném a polcon, mert még a Legónak ebben a magasabbik műfajában is nagyon ritka, hogy ilyen aprólékosan kidolgozott készlet ennyire látványosan átgondolt legyen.

Ehhez mérten nem is kevés hely kell majd neki a vitrinben, mert az összerakás után 75 centiméter széles, 50 centiméter mélységű és 39 centiméter magas lesz az építőkockákból összeálló jelenet.

Három pazarul festő részből áll, a toronyból és annak épületéből, a gyűrűtanács helyszínéből és a patakon túli pavilonból.

Homlokzati része díszes, a tető mintázata pedig láthatóan türelmes építést kíván majd, hogyan a tanács székei is remekül megjelennek a főépület előtt. Itt található Frodó hálószobája és Elrond dolgozója is Középfölde történetének híres festményeivel. A készletet megfordítva egyébként könnyű belesni a falak közé, és felfedezni azokat az apróságokat, amelyek a könyvek olvasása vagy a filmek után már sokkal emlékezetesebbek.

Bőven van mit nézni a tornyon, amelynek lábánál ott vannak a múlt harcosainak szobrai. Összesen tizenöt darab minifugura jár a készlethez, de az öt darab, szoborként ábrázolt szürke figurák ebbe nem számítanak bele. Innen már egyértelmű, hogy minden igazán lényeges karakter azonban felfedezhető a szettben, mint Frodó, Legolas vagy Gandalf, valamint Boromir és Aragorn is.

Olyan tárgyak bukkannak fel az épületben, mint az elengedhetetlen aranygyűrű, Bilbó kardja vagy Aragorn erdőjáró köpenye.

Patakon átívelő hídon lehet eljutni a fehér pavilonig, melyet magasra nyújtózó fák vesznek körül, alatta pedig kovácsműhely található. Az egész készlet baromi mozgalmas, és a kövektől a növényzetig mindene azt üzeni, hogy a 10316-os számú készlet nem egy könnyed, délutáni elfoglaltság.

Ötszáz eurós ára pedig azt is egyértelművé teszi, hogy a Lego Völgyzugoly sokkal kevésbé játék, mint amennyire kiállítási tárgy, melyből később értékes gyűjtői darab válhat.

Ez is érdekelhet:

Ezzel te leszel a Marvel-univerzum Elon Muskja

Több mint négyezer elem után áll össze a Marvel tematikájú Legók csúcsa, a Hulkbuster.

New Orleans-i dzsesszklub hangulatát hozza a Lego új készlete

Felnőtteknek szól a Lego új moduláris épülete, mely az éjszakai élet elegánsabb oldalát mutatja meg.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Alec Baldwinnál most elszakadt a cérna és ezúttal maximálisan megértjük

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés