Soha nem apad ki a Lego földjén az ötletek kútja, de a rajongók is bőséggel hoznak olyan ötleteket az Ideas programban, melyekből aztán boltban kapható szettek készülnek. Ezen az úton valósult meg ez a barátságos erdei nyaraló is.

Rajongókból tervezővé válnak az elszánt építők, akik feltöltéseiből már több remek készlet került a boltokba, mint a Jóbarátok című sorozat kávézója, vagy a ház, melyben Kevin McCallister magára marad, miután családja Párizsba utazott az ünnepekre. A hétvégi ház előtt egy tizenhét éves magyar fiú csocsóasztala lett a nyertes Lego Ideas szett. Fehérvári Donát 2339 darabból álló, teljesen működőképes csocsót tervezett, melyről több focista is elismerően nyilatkozott.

Most azonban az olasz Andrea Lattanzio terve valósult meg, aki a világ különböző tájainak építészetét bemutató könyvben pillantotta meg az A alakú erdei házat.

Lattanzio először készített egy vázlatot, majd határozott elképzelések mentén tíz nap alatt megszületett a pontos terv, melyet több mint tízezren támogattak. Több helyen felbukkanó formátum ez a nyaralók között, az ötvenes évektől kezdve lett népszerű. Az alapra lényegében egy meredek tető kerül, így adja ki a háromszög formát.

Népszerűsége leginkább annak köszönhető, hogy a második világháború után az emberek vágytak a pihenésre és a nyugodt környezetre, de hétvégi házat kevesen engedhették meg maguknak. A fából épülő, A alakú nyaraló azonban kevés pénzből is felépíthető.

Ugyanez már nem feltétlen mondható el a Lego készletéről, hiszen a 2082 darabos szettet egyértelműen a felső kategóriába szánják a 76 ezer forintot alulról karcoló árazással.

Tele van szép részletekkel a fákkal körülvett házikó a köves alaptól a famintás deszkákig, de a régi kenu és a fáskamra is jól mutat mellette.

Alsó szintjén egy konyha és nappali található, fent pedig a hálószoba, melynek sarkában egy pók bújik meg. A házhoz tartozó történet szerint a két minifigura, Dan és Ethan a rohanó életből szakadtak ki, hogy a természet közelsége visszahozza a kreativitásukat. Az asztalon lévő írógép egyben utalás egy korábbi Ideas készletre is.

Ez is érdekelhet:

Ezzel te leszel a Marvel-univerzum Elon Muskja

Több mint négyezer elem után áll össze a Marvel tematikájú Legók csúcsa, a Hulkbuster.

New Orleans-i dzsesszklub hangulatát hozza a Lego új készlete

Felnőtteknek szól a Lego új moduláris épülete, mely az éjszakai élet elegánsabb oldalát mutatja meg.

17 éves magyar srác tervezte a LEGO legújabb szettjét

Thierry Henry és az angol válogatott sztárja, Marcus Rashford csinál hírverést Donát készletének.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában